Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Naomi Osaka vann US Open trots jobbig inledning på finalen: "Jag bestämde mig för att ge järnet och dumpa min dåliga inställning"

Från 2020
Viktoryja Azaranka (till vänster) och vinnaren Naomi Osaka (till höger)
Bildtext Viktoryja Azaranka (till vänster) och vinnaren Naomi Osaka (till höger).
Bild: AFP / Lehtikuva

Naomi Osaka tog sin andra titel i grand slam-turneringen US Open. Den 22 år gamla japanskan stod för en imponerande vändning och finalbesegrade Viktoryja Azaranka från Belarus med 2–1 i set.

Naomi Osaka fick ingen vidare inledning på US Open-finalen. Viktoryja Azaranka behövde bara 27 minuter på sig för ta hand om det första setet med förkrossande 6–1.

Azaranka är 31 år gammal och tidigare världsetta. Hon rankades som etta under stora delar av 2012 och senast i början av 2013, men efter det tappade hon mark. Azaranka har senast vunnit en grand slam i Australien 2013 och hon får fortsätta vänta på sin tredje titel.

Osaka tog nämligen hand om set två och tre i finalen. Setsiffrorna skrevs 6–3 två gånger om och därmed vann Osaka finalen med 2–1 i set.

– Jag tänkte att det vore oerhört pinsamt att förlora matchen på en timme, så jag bestämde mig för att ge järnet och dumpa min dåliga inställning, sa Osaka efter matchen.

Det var Osakas tredje grand slam-titel. Tidigare har hon vunnit US Open 2018 och Australian Open 2019.

Ny herrvinnare

I söndagens herrfinal möts tysken Alexander Zverev och österrikaren Dominic Thiem. Det blir en helt ny grand slam-vinnare på herrsidan.

Sju herrspelare har delat på segrarna i de 60 senaste grand slam-turneringarna: Rafael Nadal (19), Novak Djokovic (17) Roger Federer (16), Andy Murray (3), Stan Wawrinka (3), Marin Cilic (1) och Juan Martin del Potro (1).

Coronapandemin har rört om i tenniskalendern, vilket innebär att Franska öppna blir årets avslutande grand slam-turnering. Grusturneringen, som vanligtvis avgörs i början av juni, börjar om en vecka och avslutas den 11 oktober.

Resultat:

Naomi Osaka–Viktoryja Azaranka 2–1 (1–6, 6–3, 6–3)

Källa: STT

Diskussion om artikeln