Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv idag: SFI-kvartett utmanar JKU på herrarnas 4x400 meter

Från 2020
Programmet är inte längre tillgängligt

Kommer en hel SFI-kvartett på 4x400 meter för herrar – med Esbo IF, HIFK, fjolårsmästarna Sibbo-Vargarna och Borgå Akilles – att sänka favoriten JKU utanför pallen? Kommer Oulun Pyrintö också att hjälpa till?

Så kan det nämligen gå. Sent i går kväll blev det klart att JKU-stjärnan Viljami Kaasalainen inte heller kan löpa 400 meter, hur gärna han än hade gjort det.

Damernas 4x400 däremot kan knappast sluta i någonting annat än att Jyväskylän Kenttäurheilijat tar den så eftertraktade segern. Trots att HIFK har Lotta Kemppinen med. Där löper nämligen hela toppgardet från Jyväskylä med Nooralotta Neziri i spetsen.

På seniorsidan finns därtill en nyhet på schemat, nämligen 4x1500 meter mixed. Två damer och två herrar per lag i ordningen: man, kvinna, man, kvinna. HKV känns starkast, men JKU är nära. Lahden Ahkera, med Ilona Mononen som ankare, kan också ta hem det hela.

Programmet är inte längre tillgängligt

SFI hade en lysande första dag i det eländiga lördagsvädret i Kotka. Grenarna var sexton och när de tio första, sprintbetonade sådana, var avverkade hade SFI-klubbarna fixat elva medaljer. Skörden blev till sist tolv FM-medaljer.

Lika många kan det i praktiken inte bli i dag. Men att allting står bättre till än vad en del har befarat är solklart. Allt gick inte ens mitt i prick i går, även om snygga överraskningar kom. NÅID, Nyland-Åbolands idrottsdistrikt, är fortfarande oerhört starkt i stafettgrenar.

Allt det nya fina som är på gång inom Österbottens idrottsdistrikt (ÖID) är synligt redan nu, framför allt i IF Drott och Vasa IS. Det kan också vara fröet till någonting stort.

I dag kan det på Karhulaplanen i stafett-FM vibrera av blixt och dunder när Drott från Jakobstad, anfört av bröderna Björkgren, löper häckstafett. De gör det i nittonårsklassen.

I samband med den symboliska åskvarningen är det skäl att påpeka att vädret blir betydligt trevligare än på lördagen. Femhundra stafettlag kan åka hem med kläderna någorlunda torra. Det är de alla värda.

Diskussion om artikeln