Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Trafikolycka i Storkyro - två personer allvarligt skadade

Från 2020
Uppdaterad 14.09.2020 15:54.
Parkerad brandbil
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Johanna Ventus

På måndag morgon inträffade en trafikolycka på riksväg 18 i Storkyro. Två personbilar krockade och bilarnas förare skadade sig allvarligt.

Mer specifikt inträffade olyckan på en raksträcka i Ritala.

Flera personbilar körde i kö bakom en traktor mot Storkyrohållet. Föraren i en personbil som var på väg åt samma håll noterade inte kön i tid och körde in i den personbil som var sist i kön.

Solen ska ha lyst rakt mot de fordon som var på väg mot Storkyrohållet.

Bilen som körde in i framförvarande hamnade ut i mötande fil, där den krockade med en personbil som var på väg mot Laihelahållet.

Föraren i personbilen som hamnade över i mötande fil klämdes fast i bilen. Den andra bilen snurrade över på taket ner i diket.

Bägge förare skadade sig allvarligt och fördes till sjukhuset i Seinäjoki. Föraren i den bil som blev påkörd bakifrån skadade sig också.

Vägen stängdes för trafik och trafiken dirigerades via andra rutter. Klockan 10.30 meddelade Vägtrafikcentralen att situationen är över.

Polisen utreder olyckan.

Texten uppdaterad kl. 15.50 med information från polisen. Tidigare var beskedet från räddningsverket att endast en av förarna skadade sig allvarligt. Tidigare skrev vi också att det var den bil som blev påkörd bakifrån som hamnade ut i mötande fil.