Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HSV-spelare tappade fattningen, avbröt intervju och gav sig på supporter – nu ber han om ursäkt: "Det var grova förolämpningar mot min familj"

Från 2020
Toni Leistner i Köln.
Bildtext Toni Leistner spelade förra säsongen i Köln.
Bild: EPA

Det tyska cupmötet mellan Dynamo Dresden och Hamburg slutade i kaos. Toni Leistner hamnade i bråk med en Dresden-supporter – och motståndarklubben ger sitt stöd till Leistner.

Det tyska cupmötet mellan Dynamo Dresden och Hamburger SV blev en riktigt tung historia för gästerna från Hamburg. HSV fick en usel start på tävlingssäsongen när laget föll med 1–4 i Dresden och åkte ur cupen.

Förlusten hamnade ändå i skuggan av det som hände efter slutsignalen. I tyska medier får Toni Leistners hjärnsläpp efter matchen rejält med utrymme.

Leistner – född i Dresden och med ett förflutet som spelare i Dynamo Dresden – avbröt en tv-intervju, stegade upp på läktaren och gav sig på en supporter.

Enligt tyska medier ska Leistner ha fått ta emot grova förolämpningar som var riktade mot hans familj. HSV-spelaren har också kommenterat händelsen på Instagram.

”Efter matchen fick jag ta emot grova förolämpningar. Normalt sett klarar jag det, men de var riktade mot min egen familj, fru och dotter. Då tappade jag fattningen eftersom matchen var väldigt känslosam för mig.”

”Det borde inte få hända, jag vill vara en god förebild som pappa. Jag ber om ursäkt och kan lova att oavsett vilka förolämpningar jag än får ta emot kommer det aldrig att hända igen.”

Motståndarklubben stöder Leistner

Dynamo Dresden ger också sitt stöd till Leistner på sociala medier. Klubben fördömer förolämpningarna och säger att de ska reda ut vem som stod bakom dem.

”Det är enbart skamligt att Toni Leistner blev behandlad så här av en supporter till hans tidigare klubb. Leistner gjorde ett misstag, men han har hjärtat på rätt plats och är alltid välkommen i Dresden.”

Totalt fick drygt 10 000 åskådare vara på plats under cupmatchen i Dresden. Det är Tysklands högsta publiksiffra sedan coronapandemin satte stopp för fotbollen i mars.

Den tyska ligafotbollen startar den här veckan.

Diskussion om artikeln