Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter tidiga uttåget i NHL-slutspelet – Peter Laviolette blir ny tränare i Washington Capitals

Från 2020
Peter Laviolette åker skridsko.
Bildtext Peter Laviolettes senaste uppdrag var i Nashville.
Bild: All Over Press

Ut direkt i NHL-slutspelet för andra året i rad. Då kände Washington Capitals att de är tvungna att agera. Nu bekräftar klubben mediernas rapportering och skriver att Peter Laviolette blir ny tränare.

Efter Stanley Cup-triumfen 2018 har Washington Capitals åkt ut tidigt i två raka slutspel. I sommar var det New York Islanders som satte punkt för Capitals titeldrömmar.

Efter fem slutspelsmatcher var det över – och det fick klubbledningen att sparka tränaren Todd Reirden.

Nu har Washington hittat Reirdens ersättare. Valet faller på Peter Laviolette, rapporterar bland annat TSN och Sportsnet.

Capitals har också gått ut med informationen om Laviolettes kontrakt på sin webbplats.

– Han kommer hit med en massa rutin. Han har vunnit Stanley Cup och vi känner att han kan motivera och hjälpa våra spelare att nå sin potential. Han är idealisk för klubben i jakten på Stanley Cup, säger klubbens GM Brian MacLellan.

Vann Stanley Cup 2006

Laviolette uppges ha kritat på ett treårskontrakt – och är därmed tillbaka i NHL-cirkusen efter en kortare paus. I januari sparkade Nashville Predators honom efter en tung första del av grundserien.

Laviolette ledde Nashville i över fem säsonger och ledde laget till Stanley Cup-final 2017.

– Det här är en vinnande organisation som har höga förväntningar, säger Laviolette.

Han har också varit NHL-tränare i New York Islanders, Carolina Hurricanes och Philadelphia Flyers. 2006 vann han Stanley Cup med Carolina.