Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KHL-finländarnas magiska start på säsongen: Etta, tvåa, trea och fyra i poängligan

Från 2020
Teemu Hartikainen.
Bildtext Teemu Hartikainen
Bild: All Over Press

De finländska KHL-spelarnas start på grundserien är makalös. De fyra första spelarna i poängligan är från Finland.

I Finland har snacket om KHL och ligans seriestart mest av allt handlat om Jokerit, klubbens premiär i Minsk och coronafall.

I skuggan av det har en rad finländska stjärnor öppnat sina säsonger magnifikt. Eller vad sägs om att de fyra första spelarna i poängligan har ett finländskt pass just nu?

Det är framför allt Salavat Julajev Ufas tre finländska anfallsspelare som dominerar.

Teemu Hartikainen, Markus Granlund och Sakari Manninen hade en riktigt rolig dag när laget vann med 6–2 mot Torpedo. Hartikainen noterade 2+3, Granlund 2+2 och Manninen 1+1 – totalt elva poäng för den farliga trion.

Hartikainen är uppe på 6+5=11 poäng och leder hela KHL:s poängliga – en poäng före Granlund (5+5). Manninen är fyra med 2+5 och framför sig har han SKA S:t Petersburgs anfallare Miro Aaltonen (3+4).

Dessutom finns Spartak Moskva-centern Jori Lehterä bland de tio främsta i poängligan.

Finländarna har överlag haft en stark KHL-start. I går stod Juuso Puustinen för ett hattrick och Mikael Ruohomaa för fyra assist när Sibir Novosibirsk vann mot Dinamo Riga.

Jokerit är fortfarande i karantän efter sin hemmamatch mot Neftehimik Nizjnekamsk förra veckan. I dag meddelade Helsingforsklubben att hela laget coronatestades i måndags och alla testresultat var negativa.

Diskussion om artikeln