Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VBL: Sandra Eriksson gör sin första tävling på två år i terräng-FM: ”Vågar inte ta något för givet”

Från 2020
Sandra Eriksson.
Bildtext Sandra Eriksson närmar sig äntligen tävlingsform.
Bild: All Over Press / Jussi Saarinen

Efter två år av totalt skadehelvete verkar Sandra Eriksson vara på väg tillbaka. Närmare bestämt ska hon tävla i terräng-FM i Kurikka om en dryg vecka. Det berättar hinderlöparen för Vasabladet.

Den senaste gången Sandra Eriksson tävlade var i Sverigekampen på Ratina i Tammerfors för två år sedan. Efter det har skador i framför allt den ena foten stoppat henne från att tävla ytterligare.

Men nu är stortävlingsveteranen på väg tillbaka. Eriksson berättar för Vasabladet att ”planen” är att starta i terräng-FM om drygt en vecka i Kurikka.

– Jag vågar bara inte ta något för givet. Jag har tagit en dag i taget de två senaste månaderna, säger hon till tidningen.

Tvingades vänta på röntgen på grund av coronan

Meningen var att Eriksson skulle göra sin väntade comeback redan tidigare i sommar, men på grund av en misstänkt stressfraktur blev det inte av.

– Jag skulle på en magnetundersökning för säkerhets skull, men på grund av coronaläget tvingades jag vänta en månad på den. Så jag sprang ingenting i juli, säger Eriksson.

Ännu i februari sa Eriksson till Yle Sporten att målet den här säsongen var att springa i OS. Även om det skulle ha krävt att hon kommit nära sina PB-tider på 3000 meter hinder.

– Största förändringen är att jag har mer realistiska mål. Jag har inte fokus på OS-guld och världsrekord nu för tiden. Nu handlar det om att se hur långt jag kan gå. Jag hoppas att jag kan göra några bra mästerskap, men målen är inte lika specifika, sa hon då.

Yle sänder terräng-FM som avgörs söndagen den 27.9.

Diskussion om artikeln