Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronaviruset ställer till det för ishockeyklubbarna: KHL ber nu THL att låta Jokerit spela – nya fall i KooKoo

Från 2020
Jokeritspelarna samlade i en ring runt målet i ett mörkt Hartwall Arena.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Den ryska ishockeyligan KHL har kontaktat institutionen för hälsa och välfärd THL för att försöka häva Jokerits karantän. Samtidigt sprider sig coronaviruset bland andra lag i KHL. Nu är den kazakstanska klubben Barys Nur-Sultan i karantän.

Jokerit borde inte längre sitta i karantän, anser KHL. Det skriver klubben på sin webbplats och meddelar att man dessutom kontaktat institutionen för hälsa och välfärd THL för att framföra samma sak.

Jokerit har varit i karantän allt sedan sju spelare från Neftehimik Nizhnekamsk testade positivt för coronaviruset efter att lagen mötts i Helsingfors. Spelarna testade positivt i Riga, men enligt KHL testades de också redan före matchen mot Jokerit och då ska samtliga test ha varit negativa.

– Efter att de återvände hem testades alla på nytt ytterligare en gång och då var alla test negativa, skriver KHL.

Jokerits spelare försattes i karantän för en vecka sedan. De har alltså en vecka kvar av karantänen innan de får grönt ljus av finska myndigheter att spela igen.

Nya fall i Kazakstan och Kouvola

Samtidigt tvingas också Barys Nur-Sultan tillbringa de två kommande veckorna i karantän. Enligt KHL har tolv spelare i den kazakstanska klubben testat positivt för covid-19.

Det innebär i praktiken att Barys sex följande matcher flyttas.

I den inhemska ligan meddelade KooKoo i sin tur i dag att man hittat två nya fall av coronavirus bland lagets spelare, varav en spelar för representationslaget. Det andra fallet fanns i U20-truppen.

Laget har varit i karantän sedan måndagen. HPK – som också är i karantän på grund av två fall av covid-19 – rapporterade däremot att man inte upptäckt nya fall på fredagen.

Diskussion om artikeln