Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kalle Rovanperä tappade dyrbar tid efter punktering – Thierry Neuville går mot seger i Turkiet

Från 2020
Uppdaterad 19.09.2020 21:08.
Kalle Rovanperä kör i Turkiet.
Bildtext Kalle Rovanperä ligger på femte plats efter två dagars tävlande i Turkiet.
Bild: AFP / Lehtikuva

Det blev ingen pangdag för Kalle Rovanperä på lördagen och han har mycket tid att hämta in för att nå en pallplacering. Finländaren ligger femma i sammandraget inför de fyra sista specialsträckorna i Turkiet.

Efter fredagens två specialsträckor i Turkiets VM-rally låg Kalle Rovanperä bara några sekunder efter täten, men under lördagens sträckor tappade han mark.

Fem specialsträckor in i tävlingen låg 19-åringen 25 sekunder efter täten, och på den sjätte fick han punktering och tappade ytterligare en halvminut.

När förarna gick i mål för dagen låg Rovanperä en minut och 18 sekunder efter ledaren Thierry Neuville.

– Punkteringen var väldigt olycklig, däcken var slut och jag var tvungen att se efter dem. Det mycket kvar imorgon så vi får se hur det går, säger Rovanperä om sin insats.

Neuville har skaffat sig ett kalasläge att köra hem säsongens andra seger. Belgaren leder med 33 sekunder före fransmännen Sebastien Loeb och Sebastien Ogier.

– Eftermiddagen var mycket bättre än morgonen och jag var mer nöjd med bilen, speciellt på de utmanande sträckorna. Imorgon väntar den svåraste dagen och vi måste undvika punkteringar och skador på bilen, men samtidigt köra fort, säger Neuville.

Ott Tänak försvann ur tävlingen på morgonen då han körde av vägen och fick problem med styrningen. Tänak tappade därmed viktiga poäng i kampen om VM-titeln.

Resultat, 8/12 specialsträckor:

1. Thierry Neuville Hyundai 1.36.38,6
2. Sebastien Loeb Hyundai + 33,2
2. Sebastien Ogier Toyota + 33,2
4. Elfyn Evans Toyota +1.00,8
5. Kalle Rovanperä Toyota +1.18,8
6. Teemu Suninen Ford +1.35,0
7. Esapekka Lappi Ford +2.28,0
8. Gus Greensmith Ford +3.15,4
9. P-L Loubet Hyundai +4.20,4

Diskussion om artikeln