Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-kommissionär Bettman: Ligan planerar för full säsong, men det kan dröja innan säsongen kan starta

Från 2020
NHL-kommissionär Gary Bettman höll presskonferens
Bildtext NHL-kommissionären Gary Bettman vill undvika matcher på sommaren.
Bild: Icon Sportswire

Nej, det finns ännu inte ett startdatum för NHL-säsongen 2020–2021. NHL har tidigare uppgett första december som ett alternativ, men inte ens NHL-kommissionären Gary Bettman har ett klart svar: Allt jag säger skulle bara vara rena spekulationer.

Vid en presskonferens strax före nedsläpp i finalserien sa NHL-kommissionären Gary Bettman att ligan planerar för en full säsong med 82 grundseriematcher och ett fullskaligt slutspel.

Men när säsongen drar i gång är inte fastslaget. Det kan dröja till slutet av december – eller till och med januari – innan säsongen kommer i gång.

– Hur och när vi kommer tillbaka är det ingen av oss som har tillräckligt med information om för att kunna besluta här och nu. Allt jag säger skulle bara vara rena spekulationer, konstaterade Bettman.

Bettman: Vi vill helst undvika att spela på sommaren

När säsongen 2019–2020 avbröts i våras var det nödvändigt att använda också sommarmånaderna för att hinna få säsongen avslutad. Men det är något som man helst undviker när nästa säsong kör i gång.

– Våra fans vill normalt se spelet under hösten, vintern och våren och det har alltid varit ett mål att genomföra hela säsongen innan juni månads slut, konstaterade Bettman.

Huruvida lagen kan få ta in publik på matcherna från och med premiären är också oklart. En möjlighet är att inleda utan publik, för att sedan så småningom öppna arenorna för fansen när restriktionerna lättar.

–Om vi inleder säsongen på ett sätt, betyder det inte att vi avslutar den på samma sätt.

Men åtminstone just nu är han inte oroad för lagens ekonomi, eller att något lag ska gå i konkurs, då utgifterna löper som förr, men intäkterna sinat då matcherna har spelats inför tomma läktare.

– Den enda goda nyheten just nu är att de snart 32 NHL-klubbarna mår väl och har en stabilare ekonomi än på länge. Våra klubbar kommer att ta sig igenom det här och bli ännu starkare.

Diskussion om artikeln