Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lukas Hradecky räddade Leverkusen i premiären – Joel Pohjanpalo fick göra kort inhopp

Från 2020
Lukas Hradecky fångar bollen i famnen.
Bildtext Lukas Hradecky höll nollan mot Wolfsburg.
Bild: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Lukas Hradecky höll nollan när Bayer Leverkusen kryssade mot Wolfsburg i premiären av Bundesliga. Den finländske landslagsmålvakten var säkerheten själv i målet och gjorde bland annat en snygg benparad i slutet av den första halvleken.

Bayer Leverkusen och Wolfsburg var sista paret ut i den första omgången av Bundesliga. Det blev en match där lagen delade på poängen efter 0–0.

Lukas Hradecky vaktade som vanligt Leverkusens mål och gjorde en stabil insats i premiären. Hradecky testades inte speciellt många gånger men i slutet av första halvlek gjorde han en avgörande räddning.

Wolfsburganfallaren Wout Weghorst fick ett friläge men Hradecky tajmade sin utrusning perfekt och gjorde en snygg benparad.

I början av den andra halvleken hade Wolfsburg en boll i mål som dömdes bort för offside. Hradecky höll därmed nollan för 46:e gången i Bundesligakarriären.

Joel Pohjanpalo är tillbaka i Leverkusen efter sejouren i Hamburg förra säsongen, och premiären inledde han på bänken. Den finländske landslagsanfallaren fick ändå hoppa in då fem minuter återstod att spela.

Pohjanpalo gjorde ändå inget större väsen av sig på planen under de minuter han spelade och fick aldrig någon ordentlig målchans.

Resultat:

Wolfsburg – Bayer Leverkusen 0–0