Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Juventus visade klass i Andrea Pirlos debut som Serie A-tränare – 20-årig svensk gjorde segermålet

Från 2020
Andrea Pirlo tränar Juventus.
Bildtext Andrea Pirlo fick en fin start på sin tränarkarriär i Serie A.

Italienska Serie A körde i gång i helgen och de regerande mästarna Juventus var genast på hugget i öppningsmatchen mot Sampdoria. Under ledning av det förra mittfältsgeniet Andrea Pirlo vann Juventus med övertygande 3–0.

Cristiano Ronaldo hade som vanligt flest målchanser i Juventus men det var den 20-årige svensken Dejan Kulusevski som inledde målskyttet i den 13:e minuten.

Ronaldo dribblade sig framåt i Sampdorias straffområde men tappade bollen som kom ytterst lägligt till Kulusevski, som satte ett precist skott i nedre högra hörnet.

Det var Kulusevskis första mål i Juventus – i hans första match för Turinklubben. Förra säsongen spelade han i Parma där han gjorde tio mål och valdes till säsongens bästa unga spelare i Serie A.

Lyfts på piedestal

Svenska Sportbladet skriver att Kulusevski hyllas i Italien över sin prestation.

– Kulusevski lämnar avtryck direkt i debuten. Hans mål var en mix av teknik, list och fantasi. Nästan som en biljardstöt, med bollen i hålet, uppger Sportbladet att den anrika italienska sporttidningen Gazzetta dello Sport skriver om svensken.

Dejan Kulusevski inledde starkt i Juventus.
Bildtext Dejan Kulusevski inledde starkt i Juventus.

Kulusevski fick genomgående höga betyg i de italienska sportwebbplatsernas spelarbedömningar och hörde till lagets bästa spelare – ofta den allra bästa – tillsammans med bland andra Ronaldo och Aaron Ramsey.

Trots att Juventus ägde bollen till 67 % fick man vänta på följande mål till den 78:e minuten när mittbacken Leonardo Bonucci pangade in 2–0 från två meter efter en något oklar situation som följde på en hörna av ingen mindre än Kulusevski.

Till slut fick även Ronaldo göra det som han allra helst gör: mål. I den 88:e minuten spelade Ramsey fram portugisen och den här gången missade han inte.

Juventus 3–0-seger var en fjäder i hatten för Andrea Pirlo som inledde sin chefstränarkarriär framgångsrikt.

– Vi hade inte mycket tid att förbereda oss eftersom killarna spelade landslagsmatcher för en vecka sedan. Vi saknar några spelare (bland andra Paulo Dybala) men försöker göra vårt bästa med de spelare som står till buds, säger Pirlo enligt Reuters.

Säsongen är naturligtvis i sin linda men med sådana takter som Juventus uppvisade mot Sampdoria är det inte speciellt långsökt att säga att laget ligger bra till för att vinna sitt tionde raka italienska mästerskap.

Serie A, 20.0.2020:

Juventus – Sampdoria 3–0
Sassuolo – Cagliari 1–1
Parma – Napoli 0–2
Genoa – Crotone 4–1

Diskussion om artikeln