Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tvåmålsskytten Zlatan tycker inte om att bli påmind om sin ålder: "Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort fyra mål"

Från 2020
Zlatan firar mål.
Bildtext Zlatan har inte förlorat en enda premiärmatch som proffs.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

Zlatan Ibrahimovic har aldrig förlorat en premiär som proffs och inte var han beredd att göra det nu heller. 38-åringen stod för Milans båda fullträffar i premiärmötet mot Bologna, men tycker inte om att bli påmind om sin ålder.

Zlatan och NHL-draftaktuella Anton Lundell har en sak gemensamt. De fyller båda år den 3.10. Lundell blir 19 och är alltså 20 år yngre än den svenska fotbollsstjärnan. Men då Lundell fortfarande ser fram emot sina kommande födelsedagar, verkar Zlatan ha drabbats av en smärre ålderskris.

– Jag är inte gammal, jag är som Benjamin Button, börjar gammal och dör ung, skämtade han i Sky:s intervju efter matchen. Men visst svider åldern lite när födelsedagen hägrar.

– Jag vill inte att folk ska prata om min ålder, jag vill bli behandlad som alla andra. Det spelar ingen roll om jag är 38, jag vill bli behandlad som någon som är 20 och gör samma jobb.

Zlatan nickar bollen i mål.
Bildtext Zlatan nickar bollen i mål. 1–0 till Milan.
Bild: imago images/Sportimage/ All Over Press

Formen är det inget fel på

Åldersnoja eller inte, i säsongsöppningen mot Bologna visade Zlatan minsann att formen är det inget fel på. I den 35:e minuten lade Theo Hernandez in ett inlägg i straffområdet och i nästa sekund flög Zlatan upp och nickade in 1–0.

I andra halvlek fyrade han iväg bollen från straffpunkten rakt upp i måltaket. Bologna-målvakten Lukasz Skorupski hann knappt blinka. En stund senare var han nära att göra hattrick i säsongspremiären, men skjöt bollen över mål.

Milan-stjärnan fick nöja sig med två mål, när AC Milan vann över Bologna med 2–0. Efteråt konstaterade Zlatan kaxigt:

– Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort fyra mål.

Resultat, serie A:

AC Milan–Bologna 2–0
35' Zlatan Ibrahimovic 1–0
50' Zlatan Ibrahimovic 2–0