Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Jokerit spelar en hemmamatch i Ryssland – två av de fem flyttade matcherna har fått nya datum

Från 2020
Jokeritspelarna firar mål.
Bildtext Två av de flyttade matcherna har fått nya datum.
Bild: © juha metso/All Over Press

Två av matcherna som sköts upp på grund av Jokerit-spelarnas coronakarantän har hittat nya datum. En av hemmamatcherna spelas lite överraskande i Ryssland. Det var inte alldeles lätt att hitta nya datum, säger Jokerits informatör till MTV.

December och januari blir tuffa månader för KHL-laget Jokerit, då två av de flyttade matcherna har fått nya datum. Under bortaturnén mellan den 7.12 och 14.12 blir det sammanlagt fem matcher på åtta dagar.

En av hemmamatcherna spelas i ryska Kazan i stället för i Helsingfors. Dubbelmötet mellan Jokerit och Ak Bars Kazan spelas den 13.12 och 14.12, varav den senare egentligen är Jokerits hemmamatch.

Enligt Jokerits webbplatshar lagen enats om att det var den bästa lösningen.

Tre matcher saknar ännu nya datum

Den andra flyttade matchen läggs in i januari då Jokerit möter Metallurg Magnitogorsk hemma den 30.1. Det betyder fyra matcher på sex dagar.

Allt som allt tvingades Jokerit ställa in fem matcher på grund av att spelarna hade försatts i karantän. Tre av matcherna saknar fortfarande ett nytt datum.

THL förkortade senare spelarnas karantän och laget tränade tillsammans i måndags. Nästa match spelas på fredag i Helsingfors mot Sibir Novosibirsk.

Jokerit hann spela två matcher före speluppehållet. Laget tog en 3–1-bortaseger över Dinamo Riga och en 6–0 hemmaseger över Neftekhimik Nizhnekamsk.

Dessutom har laget en walk over-förlust mot Dinamo Minsk i bagaget, då laget inte åkte till Belarus på grund av läget i landet.

Diskussion om artikeln