Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Myndigheterna rapporterar om 149 nya coronafall - 500 medicinestuderande måste utebli från undervisningen i Åbo

Från 2020
Uppdaterad 22.09.2020 16:12.
Närbild på blodprovstub som en person i laboratorieskyddsutrustning håller fram. Det står "covid" på tuben.
Bildtext THL rapporterar om 149 nya coronafall
Bild: /All Over Press

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 149 nya bekräftade fall av coronasmitta i dag. På tisdagar brukar fallen vara fler än under övriga dagar på grund av ackumulerad statistik.

Under de två senaste veckorna har drygt 500 coronafall fler konstaterats än under föregående tvåveckorsperiod.

Sjukvårdsdistrikten meddelar om eventuella dödsfall och om hur många personer som behöver sjukhusvård för covid-19 på onsdag.

Studentevenemang i Åboland smitthärdar

I Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt har coronaförekomsten fortsatt att öka. 521 fall har registrerats i området, och under den senaste veckan har 29 positiva testresultat påträffats. Fem av dem hänför sig direkt till utlandsresor.

Studentevenemang har också lett till fler coronafall i Egentliga Finland - sammanlagt är de 11. De flesta har påträffats bland medicinstuderande, vilket betyder att 500 medicinekandidater inte får delta i undervisningen och inte heller i patientarbetet vid Åbo universitetscentralsjukhus ÅUCS.

För hela Finlands del är incidensen nu 13,7. Siffran visar hur många personer per 100 000 invånare som smittats de senaste två veckorna.

Artikeln uppdaterades 22.9.2020 klockan 16:11 med en korrigering om att 29 nya fall konstaterats inom Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt under den senaste veckan, inte under det senaste dygnet som det tidigare stod.

Diskussion om artikeln