Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kimi Räikkönens första poäng gav stallet en boost – nu väntar banan där mycket gått snett för veteranen: ”Har inte så många goda minnen”

Från 2020
Kimi Räikkönen talar på en presskonferens.
Bildtext Kimi Räikkönen.
Bild: FIA Pool Image for Editorial Use

Två pallplaceringar har Kimi Räikkönen tagit i Sotji, men banan i den tidigare olympiabyn har också bjudit på flera misslyckanden. Till exempel en krock med Valtteri Bottas och en tjuvstart.

Kimi Räikkönen har haft det kämpigt i Alfa Romeo den här säsongen, men under den senaste tiden har det börjat ljusna en aning. Både på Spa och Monza var han uppe och nosade på poängplaceringarna, och på Mugello knep han till slut säsongens två första pinnar.

Och framför allt Räikkönens insats i den senaste tävlingen har fått stallet att se ljust på den kommande tävlingen i Ryssland och resten av säsongen.

– Vi åker till Ryssland med en mycket välkommen självförtroendeboost. Det var inte bara de två poängen som stärkte oss utan vetskapen att vi grejade det med en svårt skadad bil.

– Vi har gjort uppenbara framsteg den senaste tiden och nu måste vi bygga vidare för att fortsätta utmana stallen i mittfältet, säger stallchefen Fred Vasseur på Alfa Romeos webbplats.

Tjuvstart förra året

Banan i den tidigare olympiabyn i Sotji hör dock inte till Kimi Räikkönens favoriter.

Hans bästa resultat där är två tredjeplatser men på meritlistan finns flera tävlingar med endast ströpoäng och en krock med Valtteri Bottas på det sista varvet 2015.

Förra säsongen blev helgen i Ryssland inte speciellt lyckad. Räikkönen gjorde ett av sina sämre kval det året, i tävlingen tjuvstartade han och som straff var han tvungen att köra genom depån.

– Jag har inte så många goda minnen från Sotji, av någon anledning har jag haft ganska mycket otur. Jag är ändå inte den som tittar speciellt mycket bakåt, säger Räikkönen.

Precis som stallchefen andas även Räikkönen optimism inför tävlingen i Ryssland.

– Fokus ligger på att ha en bra helg och få ut det mesta ur bilen. Jag har gått till Q2 i de senaste kvalen och vi har sett att vi kan hålla jämna steg med bilarna runt omkring och kämpa om poäng. Det måste vara vår målsättning även den här helgen, säger Räikkönen.

Diskussion om artikeln