Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Appen Barnens Arena finns nu i smart-tv:ar

Från 2020
Uppdaterad 24.09.2020 14:35.
Lasten iltapuuhat
Bildtext Allt innehåll i Barnens Arena är avsett för barn.
Bild: Kaapo Kamu

Yles app är tillgänglig i smart-tv:ar av märkena LG och Samsung och kan laddas ned gratis i appbutiken.

Innehållet för barn på Yle Arenan är nu tillgängligt via appen Barnens Arena. Appen är ett tryggt sätt att använda Yle Arenan, eftersom allt innehåll i den är avsett för barn. En annan fördel är att barnen själva kan leta efter intressant innehåll med hjälp av fjärrkontrollen.

“Vi vet att många barn, åtminstone ibland, tittar på innehåll utan en vuxen vid sin sida. Därför är det viktigt för oss att kunna erbjuda Barnens Arena i de populäraste smart-tv-modellerna just nu, när vi tillbringar mera tid hemma än annars. Här kan de allra minsta sjunga till Hoppsorna och de lite äldre hitta Malin, Jontti och de andra BUU-klubbsledarna när de vill”, säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan på Svenska Yle.

Appen Barnens Arena finns för smart-tv:ar tillverkade av LG år 2016 eller senare, samt Samsungs smart-tv:ar tillverkade år 2018 och 2109. Appen kommer också snart att vara tillgänglig i Samsungs nya smart-tv:ar tillverkade år 2020. Tv:n ska även ha internetuppkoppling.

När det handlar om innehåll på svenska är BUU-klubben fortsättningsvis den populära träffpunkten för alla BUU-klubbisar. Babblarna och Hoppsorna hör till de allra minsta familjemedlemmarnas favoriter, medan de lite äldre tillbringar tid med bland annat Bärtil och Brandman Sam.

Smart-tv-appen har utvecklats på Yle. Via appen hittar man samma innehåll som via webbläsartjänsten Barnens Arena, iOS- och Android-mobilapparna samt Android TV- och Apple TV-apparna. Barnens Arena finns även i form av en HbbTV-tjänst i Telias kabelnät och Digitas markbundna antennät.

Smart-tv-appen Barnens Arena kan laddas ned gratis i appbutiken.

Texten korrigerad 24.9.2020 beträffande vilka tv-modeller det gäller.

På andra språk