Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Slägghjälten Olli-Pekka Karjalainen ny vd för volleybollförbundet

Från 2020
Karjalainen tar över i volleybollförbundet
Bildtext Volleyboll nästa för Olli-Pekka Karjalainen
Bild: Lehtikuva

Finlands Volleybollförbund har utsett den förre släggkastningsstjärnan Olli-Pekka Karjalainen till förbundets nye verkställande direktör. Karjalainen inleder sitt jobb med omedelbar verkan.

Volleybollförbundets ordförande Pasi Sydänlammi ser Karjalainens mångsidiga kunnande som orsaken till utnämningen.

– Vi ville ha en person med kunnande, hög profil och ett gott nätverk inom idrotten. Karjalainen kan toppidrotten tack vare sin egen karriär, tack vare tidigare jobb och förtroendeuppdrag. Han har också varit i nära kontakt med volleybollandslagets verksamhet under den tid han jobbat vid Kuortane idrottsinstitut. Karjalainen uppfyller alla våra krav, säger Sydänlammi.

Karjalainen själv ser fram emot ett intressant jobb.

– Sport är min största passion och nu då tidpunkten var passlig erbjöds jag en unik möjlighet att bli en tätare del av denna fina grenfamilj. Volleyboll är en av världens största idrottsgrenar med ett stort underlag också i Finland. Vi har trovärdiga projekt på gång inom toppidrotten, och som krona på verket har vi EM på hemmaplan i Tammerfors 2021, sade Karjalainen.

Karjalainen ersätter Seppo Siika-aho på vd-posten.

Olli-Pekka Karjalainen är ett av den finländska friidrottens största namn under 2000-talet. Karjalainen är Europamästare i släggkastning från EM i Göteborg 2006. Han har vunnit FM-guld i grenen inte mindre än 15 gånger i rad mellan 1998 och 2012. Karjalainen innehar dessutom det finländska rekordet i grenen med 83,30.

Olli-Pekka Karjalainen, 2009
Bildtext Olli-Pekka Karjalainens släggkarriär var en vägande merit i utnämningen
Bild: EPA / All Over Press

Diskussion om artikeln