Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Steven Stamkos målskytt direkt i comebacken – Miro Heiskanens misstag gav Tampa Bay viktiga ledningsmålet

Från 2020
Uppdaterad 24.09.2020 09:43.
Miro Heiskanen med pucken.
Bildtext Miro Heiskanen.
Bild: John Jones/Icon Sportswire

Han har inte spelat en enda minut i slutspelet, men i natt gjorde storstjärnan Steven Stamkos comeback. Och Stamkos behövde inte speciellt många byten på sig för att leverera. Tampa Bay vann den tredje finalen över Dallas Stars och har nu kopplat ett litet grepp om bucklan.

Det första målet har varit en vägvisare i de två första Stanley Cup-finalerna mellan Dallas Stars och Tampa Bay Lightning. Det lag som nätat först har stått som segrare efter 60 minuter.

Så blev det också i match nummer tre där Miro Heiskanen gjorde ett avgörande misstag.

Fem och en halv minut in i den första perioden tappade Heiskanen balansen vid blålinjen och spelade pucken rakt i gapet på Nikita Kutjerov. Ryssen fick öppen gata och prickade enkelt in 1–0 bakom Dallasmålvakten Anton Chudobin.

– Allt slit börjar kännas av lite för honom. Vissa kvällar tror man att man är mentalt redo men inget händer. Men han fick inte speciellt mycket hjälp heller vid målet, säger Dallastränaren Rick Bowness om Heiskanens misstag.

Stamkos målskytt för Tampa

Tampa Bays lagkapten Steven Stamkos har inte spelat en enda match tidigare i slutspelet på grund av skada, men i natt var han tillbaka och blev målskytt.

En och en halv minut efter Kutjerovs ledningsmål tog sig Stamkos förbi Esa Lindell vid sargen och tryckte in 2–0. Stamkos nätade på sitt första skott i matchen.

– Det var en fantastisk upplevelse som jag fick dela med mina lagkamrater. Att få spela och bidra var något som kanske skulle ha varit omöjligt för en månad sedan. Det är fantastiskt att få vara delaktig i en så här viktig seger, säger Stamkos efter matchen.

I mitten av den första perioden reducerade Jason Dickinson på passning av Roope Hintz, men i den andra akten var det sedan Tampa Bay för hela slanten. Laget gick fram till en 5–1-ledning efter mål av Victor Hedman, Brayden Point och Ondrej Palat.

I den sista perioden noterades Miro Heiskanen för sin 24:e poäng i slutspelet då han gjorde 2–5 som också blev slutresultatet.

– Vi vet att vi inte kommer att få en likadan seger i nästa match, men vi vet också att när vi spelar vårt eget spel är vi svåra att besegra, säger Tampabacken Kevin Shattenkirk.

Tampa Bay leder nu finalserien med 2–1 i matcher. Nästa match spelas under natten till lördag finsk tid.

– Vi glömmer den här matchen och gör oss redo för nästa. Vi vet vad vi måste göra och hur vi ska spela, säger Bowness.

Resultat:

Tampa Bay – Dallas 5–2
DAL: Roope Hintz 0+1, +/-0, 15:41
DAL: Joel Kiviranta 0+0, +/-0, 12:01
DAL: Miro Heiskanen 1+0, +1, 23:07
DAL: Esa Lindell 0+0, -3, 19:43

Tampa Bay leder finalserien med 2–1 i matcher

Missa inte heller Yle Sportens NHL-podd. Du hittar det senaste avsnittet här:

Diskussion om artikeln