Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Ted Forsström: “Om jag och Kaj befann oss på en flotte som är omringad av hajar skulle vi gräla tills båda två dör”

Från 2020
Ted Forsström
Bildtext Ted Forsström har valts till ny ansvarig producent för barnredaktionen på Svenska Yle.
Bild: Björn Fagerholm

Vilken superkraft skulle Ted Forsström vilja ha? Vad skulle ske om Ted och Kaj befann sig på en flotte som är omringad av hajar? Vad är det konstigaste någon sagt åt honom på gatan? Detta och mycket mera får du reda på när tio kända personer ställer frågor till komikern Ted Forsström.

I denna intervjuserie har Johannes Björkqvist bett elva finlandssvenska kända personer eller grupper att ställa frågor till varandra. Näst ut i denna serie är komikern Ted Forsström.

Ted Forsström har underhållit Svenskfinland i flera år, mestadels tillsammans med barndomsvännen Kaj Korkea-Aho. De gjorde Radio Pleppo och varje vecka ger de ut ett nytt avsnitt av podcasten Ted & Kaj. Därtill har Ted skrivit böcker, bland annat Teds Nya Ord och Teds Sista Ord.

Ted arbetade många år som programledare på X3M i programmet Succémorgon. Efter några år som webbproducent har han nyligen fått jobb som ansvarig producent för barnredaktionen på Svenska Yle.

Ted har i denna serie fått frågor av artisten Sebastian Lindgren, skådespelaren Johan Fagerudd, stand up-komikern Josefin Sonck, ishockeyspelaren Erik Riska, spjutkastaren Mikaela Ingberg, gitarristen Joona Björkroth, artisten Jennie Storbacka, skådespelaren Siri Fagerudd, programledaren Hannah Norrena och tidigare biskop Björn Vikström.

josefin sonck
Bildtext Josefin Sonck ger snart ut boken Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren.
Bild: Ulrika Campbell

Josefin Soncks fråga: Vad skulle ske om du och Kaj befann er på en flotte mitt ute på havet och den var omringad av hajar?

– Hmm, det var en svår fråga. Jag är så dålig på att simma så jag skulle bli hajmat direkt om jag inte sjunker till botten först. Kaj är den av oss som simmar bättre, men att simma ifrån hajar blir tufft även för honom. Jag tror att vi skulle gräla med varandra ända tills vi somnar av utmattning. Därefter faller vi väl ner i vattnet båda två och blir uppätna.

Porträttbild på Vegas sommarpratare, skådespelaren Siri Fagerudd
Bildtext Brad Pitt skulle enligt Siri Fagerudd spela huvudrollen i filmen om hennes katts liv.
Bild: Parad Media. Grafik: Miro Johansson/Svenska Yle

Siri Fagerudds fråga: Du blir säkert stannad på gatan med jämna mellanrum av personer som känner igen dig. Vad är det konstigaste någon av dessa sagt till dig?

– Det är tydligen ganska vanligt att folk lyssnar på Ted & Kaj innan de somnar. Det leder ju till att de ofta drömmer om oss. Oftast är det något idiotiskt och oskyldigt. Ibland har det dock lämnat öppet, alltså personen har bara sagt att de drömt om mig. Då kan jag bra tänka mig att drömmen varit så sjuk eller pervers att personen håller tyst om det.

Svartvit bild av en leende Hannah Norrena
Bildtext Hannah Norrena arbetar som programledare på Vega Dag.
Bild: Ilmari Fabritius

Hannah Norrenas fråga: Vilket är det bästa rådet du fått?

– Det rådet var att man ska sluta med något man tycker om så länge det är roligt. Fortsätter man för länge kan det bli en plåga och det lämnar i sådana fall en bitter eftersmak. Vi slutade med Radio Pleppo när det var som roligast. Det var ett mycket tufft beslut att ta, men i slutändan tror jag vi vann på det.

Lyssna på de övriga frågorna och svaren i klippet nedan. Där berättar Ted om vem som gav inspiration till karaktärerna Murri och Backlund, om han ibland skrattar åt Kajs skämt fast han inte tycker de är roliga och vilken superkraft han skulle vilja ha.

Ted Forsström: “Om jag och Kaj befann oss på en flotte som är omringad av hajar skulle vi gräla tills båda två dör”

27:16

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln