Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tidningen Blick: Kimi Räikkönen fortsätter hos Alfa Romeo följande säsong

Från 2020
Kimi Räikkönen i Ungern.
Bildtext Kimi Räikkönen lär fortsätta hos Alfa Romeo.
Bild: HOCH ZWEI/Pool/DPPI/ All Over Press

Enligt den schweiziska tidningen Blick kommer Kimi Räikkönen att köra för Alfa Romeo också säsongen 2021. Redan länge har det ryktats om Räikkönens framtidsplaner, men enligt Blick fortsätter Iceman i F1-stallet.

– Fans och medier kan vänta sig heta nyheter från Hinwil (Alfa Romeos hemort). Kimi Räikkönen kör för Alfa Sauber också säsongen 2021, skriver tidningen på sin webbplats.

Enligt Blick ska Räikkönen ha utnyttjat sin option som gick ut den 15 september om att fortsätta med Alfa Romeo.

Säsongerna 2019 och 2020 har Räikkönens parhäst lystrat till namnet Antonio Giovinazzi, men även han sitter på ett utgående kontrakt.

I spekulationerna har Michael Schumachers 21-årige son Mick Schumacher kopplats ihop med Alfa Romeo. I så fall kunde den snart 41-årige Räikkönens erfarenhet vara extravärdefull för stallet.

Formel 1-cirkusen fortsätter detta veckoslut i Sotji. I de första träningarna i fredags var Giovinazzi 14:e och Räikkönen 15:e, i de andra fria träningarna var Räikkönen 14:e snabbast medan italienaren var 19:e.

Även i VM-sammandraget kommer herrarna strax efter varandra. Räikkönen parkerar på 16:e plats i VM-sammandraget med två VM-poäng, följd av Giovinazzi likaså med två VM-poäng.

Diskussion om artikeln