Hoppa till huvudinnehåll

Sport

GrIFK kommer inte att spela mot Tallinn – coronasmittan avskräcker

Från 2020
Fredrik Forss i närkamp med Evgeny Semenov.
Bildtext Fredrik Forss lag GrIFK vägrar möta HC Tallinn.
Bild: Kalle Parkkinen/Newspix24/Handbollsförbundet

Matchen mellan GrIFK och Tallinn stod på FM-ligans matchprogram söndagen den 27 september. Men den kommer inte att spelas, åtminstone inte nu. Orsak: GrIFK vägrar möta det estniska laget på grund av att Grankullalagets spelare anser att det är för riskabelt med tanke på det rådande coronaläget.

GrIFK anser att de rådande coronarestriktionerna visar på att riskerna är höga och eftersom klubben har flera spelare som hör till riskgruppen vill man inte ta några onödiga risker.

– Vi beklagar att HC Tallinn får den här informationen så här sent och vi vill försäkra att vårt beslut inte beror på dem. Som förening har vi hört till de första att välkomna Tallinn-laget till FM-ligan, kommenterar GrIFK:s ordförande Kristoffer Aspelin på klubbens webbplats.

Möter ÅIFK två gånger

Enligt Handbollförbundet kommer matchen att flyttas till ett senare datum. I ett pressmeddelande skriver förbundet att dess tävlings- och disciplinorgan kommer att behandla ärendet nästa vecka och då kommer man att fatta beslut om eventuella disciplinära åtgärder.

Tallinn, som gör debut i FM-ligan, spelar sin första match på lördag då laget möter ÅIFK i Åbo. På söndagen skulle GrIFK stå för motståndet men så blev det alltså inte.

– Spelarna diskuterade saken hela veckan och efter fredagens träningspass kom de fram till att de inte vill spela mot HC Tallinn, säger Tapio Tierala, som hör till bakgrundskrafterna i GrIFK, till Hufvudstadsbladet.

I stället för att möta Grankullalaget på söndagen spelar Tallinn på nytt mot ÅIFK på söndagsmorgonen – då är HC Tallinn hemmalag trots att matchen spelas i Åbo.