Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sotkamon Jymy tillbaka på tronen efter paus på fem år – tog klar seger i avgörande finalen: ”En otrolig berättelse”

Från 2020
Sotkamon Jymy firar FM-guld.
Bildtext Sotkamon Jymy firar FM-guld.
Bild: Lehtikuva

Sotkamon Jymy är finska mästare i boboll. Efter att ha förlorat den första finalen mot Kouvolan Pallonlyöjät reste sig Sotkamolaget och vann till slut den tredje och avgörande finalen i imponerande stil.

En stark inledning av KPL – men sen var det slut på det roliga för Kouvolalagets del. Sotkamon Jymy tog till slut hand om FM-guldet i Superpesis med 2–0 (3–2, 12–5).

– Vi har förlorat några matcher som vi lett stort, men nu lyckades jag behålla lugnet, säger Jymys 17-åriga klockare Aapo Komulainen till Yle Urheilu efteråt.

Komulainens säsong har minst sagt varit händelserik. Då bobollsåret körde igång hörde han inte ens till den spelande uppsättningen, utan var ordningsvakt under Jymys hemmamatcher.

I finalen hade han tagit över som startande klockare och gjorde också väl ifrån sig i den tredje och avgörande matchen.

– En ganska otrolig berättelse och ett fint slut. Det kan inte kännas bättre än så här, säger han.

Stora känslor

KPL var i sin tur på hugget endast i den första perioden. Men då Jymy började panga in poäng under den andra perioden verkade inget fungera.

– Jag kan inte förklara hur det känns. Det var så långt borta i dag. Vi jagade hela matchen. Vi hade inget att göra här, säger veteranen Juho Hacklin.

För Jymys del var FM-guldet det 19:e genom tiderna och det första på fem år.

– Jag försöker bara hålla tillbaka tårarna just nu. I något skede kommer det att brista. Vi har varit så nära i fem år. Det här laget gjorde en otrolig match. Vi var stundvis riktigt illa ute. Jag är så tom, men lycklig. Jag vet inte vad jag ska säga, säger jokern Roope Korhonen.

Diskussion om artikeln