Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Victoria Azarenka klagade på regn och kyla och marscherade ut från banan – Emil Ruusuvuori förlorade sin debut i Franska öppna

Från 2020
Victoria Azarenka gillade inte det kalla höstvädret.
Bildtext Victoria Azarenka gillade inte det kalla höstvädret.
Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press

Matchen mellan Victoria Azarenka och Danka Kovinic hade knappt börjat innan den fick avbrytas på grund av regn. Tävlingsledningen ville att spelarna skulle stanna kvar på banan för att vänta ut regnet, men det vägrade den 10-seedade Victoria Azarenka. För Emil Ruusvuoris del tog Franska öppna slut för tidigt.

– Jag tänker inte sitta här och frysa. Det är åtta grader! Jag bor i Florida, jag är van vid varmt väder, sade Azarenka åt tävlingsarrangörerna.

Efter att ha bestämt sig för att gå in och värma sig frågade Azarenka sin motståndare om hon vill sitta ute och vänta "som en anka", varpå bägge damerna promenerade iväg från den stora Suzanne Lenglen-banan; först Azarenka med en före detta världsettas pondus, sedan en betydligt mindre rutinerad Danka Kovinic.

Senare upphörde regnet och matchen kunde fortsätta. Belarusiskan Azarenka gjorde sedan processen kort: hon vann med klara 6–1, 6–2 över Kovinic från Montenegro.

Det är bara centercourten Philippe Chatrier-banan som har ett utdragbart tak över banan.

Väderprognosen för de kommande tio dagarna bjuder på mycket regn och kring 15 grader.

Ruusuvuoris andra Grand Slam

Finländaren Emil Ruusuvuori gjorde entré i Franska öppna på söndagen. Ruusuvuori kom direkt till huvudtävlingen medan
fransmannen Benjamin Bonzi kvalade in till huvudtävlingen.

Sett till världsrankingen borde finländaren ha varit förhandsfavorit, 92 mot 226, men det var fransmannen som drog det längre strået efter en fyrasetare som tog två timmar och 33 minuter. Bonzis segersiffror skrevs 6–2, 6–4, 4–6, 6–4.

För hemmasonen Bonzi var det redan den tredje segern i turneringen eftersom han vann två matcher i kvalet (plus en till på walk over). Hans tyngsta skalp var i kvalets andra omgång mot kroaten Ivo Karlovic som var 14:e på världsrankingen år 2008.

Diskussion om artikeln