Micke Björklund vann svenska Robinson 2020 genom att vara snäll och att laga god mat – nu kan du testa hans kassavarisotto
Från 2020
Publicerad 02.10.2020 10:39.
Bild: Carina Ahlskog/YLE
I 60 dagar levde den tidigare Strömsökocken Micke Björklund och de andra Robinson-deltagarna på bara kokos och kassava och lite ris och fisk om det var fest. Här återskapar han maten från Fiji, men på Strömsös strand tar han sig friheten att använda betydligt fler ingredienser.
Mickes kassavarisotto
Bild: Carina Ahlskog/YLE
Risotto,recept,Strömsö
Ingredienser, 4 portioner:
- 2 dl avorioris
- 1 dl kokosbitar
- ½ dl hackad gul lök
- 4 dl grönsaksbuljong
- kokosmjölken ur en kokosnöt, ca 1 dl (en del nötter kan vara torra och då kan du istället använda köpt kokosmjölk)
- 1 dl vitt vin
- 5 msk smör
- 2 msk vinäger
- 2 dl riven parmesanost
- 1 dl skalad kassava i bitar, som kokas 20 minuter
- 1 dl skuren persilja
- olika sorters krasse (går att lämna bort)
- salt
- svartpeppar från kvarn
Bild: Carina Ahlskog/YLE
maniok,Strömsö,matrecept
Gör så här:
- Fräs riset, kokosbitarna och den hackade löken i en kastrull utan att blandningen får färg.
- Slå på hälften av buljongen och tillsätt vinet. Koka tills riset är klart
- Späd på med resten av buljongen och kokosmjölken. Tillsätt smör, vinäger och parmesan tills en len och krämig konsistens uppnås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt den kokta kassavan och persiljan. Servera!
Bild: Carina Ahlskog/YLE
maniok,Risotto,Strömsö,recept,matrecept

Kändiskocken Michael Björklund vann Robinson 2020: "Man har blivit bättre på att värdesätta lite mindre"
-
Spela upp på Arenan
Diskussion om artikeln