Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK gör en tvärvändning – ställer inte upp i EHF-cupen: ”Vill försäkra oss om att vi kan fortsätta spela i inhemska ligan”

Från 2020
Kristian Jansson med bollen.
Bildtext Kristian Jansson och HIFK kommer inte att spela i EHF-cupen.
Bild: Kalle Parkkinen / Newspix24 / Handbollsförbundet

HIFK kommer inte att spela i EHF-cupen den här säsongen. HIFK skulle ha mött lettiska ZRHK Tenax Dobele i den andra omgången men drar sig ur på grund av coronasituationen. De säkerhetskrav som EHF ställer är strängare än då vi anmälde oss, säger HIFK:s manager Ville Leppänen.

Dicken och Sjundeå IF meddelade i somras att man inte ställer upp i Europaspelet den här säsongen. BK-46, Cocks och HIFK valde ändå att ansöka om spel i EHF-cupen men nu har Helsingforsklubben hoppat av.

Orsaken är den nuvarande coronasiuationen.

– Spelarna ville spela Europamatcherna den här säsongen, men klubbledningen tvingades konstatera att situationen just nu är för svår. De säkerhetskrav som EHF ställer är strängare än då vi anmälde oss och de nya coronabegräsningarna är för krävande både ekonomiskt och resursmässigt för att vi ska kunna delta.

– Genom det här beslutet vill vi försäkra oss om att vi kan fortsätta spela i den inhemska ligan utan ytterligare risker, säger HIFK:s manager Ville Leppänen på klubbens webbplats.

HIFK skulle ha mött lettiska ZRHK Tenax Dobele i den andra omgången. Dubbelmötet var inplanerat i november.

Därmed är det bara BK-46 och Cocks som ställs mot europeiskt motstånd den här säsongen. BK-46 möter HC Tallinn i den andra omgången medan Cocks ställs mot HC Dragunas Klaipeda.

Diskussion om artikeln