Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Munhuggningen mellan Klopp och Keane blev snackisen efter Liverpools seger i stormatchen: "Han var väldigt känslig – tänk om han hade förlorat ..."

Från 2020
Uppdaterad 29.09.2020 13:30.
Jürgen Klopp i intervju.
Bildtext Jürgen Klopp blev lite upprörd i intervjun efter matchen mot Arsenal.
Bild: EPA

Liverpool imponerade i stormatchen mot Arsenal. Då frågade sig tränaren Jürgen Klopp om han hörde rätt från Sky Sports-experten Roy Keane. "Menade han verkligen att vi gjorde en slarvig insats i dag?", säger Klopp.

Tre matcher – tre segrar. Liverpool har startat den nya Premier League-säsongen på bästa tänkbara sätt.

Regerande mästaren leder tabellen tillsammans med Leicester och Everton efter 3–1-segern hemma mot Arsenal. Liverpool stängde den tredje omgången med att ta ännu en vinst på Anfield.

Sadio Mane, Andy Robertson och Diogo Jota gjorde hemmamålen, men fokus efter matchen landade ändå på Jürgen Klopps intervju.

Den tyske Liverpool-tränaren hamnade i ett meningsutbyte med Roy Keane – tidigare spelare i Manchester United och för dagen expert i Sky Sports tv-sändning.

– Hörde jag rätt? Sa Keane verkligen att vi gjorde en slarvig insats i dag?

Keane ansåg att det fanns ett par situationer där Liverpool spelade hafsigt, men Klopp stod på sig.

– Sa han verkligen så? Jag är inte säker på att jag hörde rätt och kanske pratade han om en annan match. Det kan inte handla om den här matchen. Det vore en otrolig beskrivning av den här matchen.

"Finns inget dåligt att säga"

Liverpool dominerade matchen, hade 21 skott på mål och vann med eftertryck.

– Absolut ingenting var slarvigt. Vi dominerade mot ett lag som verkligen är i form och vi var försiktiga som bara den så att de inte skulle kunna kontra, säger Klopp.

– De kom in bakom vår backlinje två gånger, men annars spelade vi utmärkt fotboll. Det finns inget dåligt att säga om matchen. Det var motsatsen till slarvigt.

Keanes sista replik snappades givetvis upp i engelsk press:

– Han var väldigt känslig. Tänk om han hade förlorat …

Liverpools definitiva avgörande i matchen kom först i den 88:e minuten när Jota satte 3–1. Arsenals tränare Mikel Arteta var nöjd med hur hans lag hängde kvar i matchen.

– De är dominanta i långa stunder, men vi behöll tron. Deras nivå är den som vi vill nå. De har varit tillsammans i fem år, vi har några månader bakom oss. Vi har en lång väg att vandra, säger Arteta.

Premier League:

Liverpool–Arsenal 3–1 (2–1)
Fulham–Aston Villa 0–3 (0–2)

Diskussion om artikeln