Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Toalettkaoset i Tottenham – José Mourinho jagade Eric Dier till omklädningsrummet mitt under åttondelsfinalen: ”Ville pressa honom att vara snabb”

Från 2020
Eric Dier.
Bildtext Eric Dier.
Bild: Dave Shopland/BPI/Shutterstock/All Over Press

Åttondelsfinalen mellan Tottenham och Chelsea i den engelska ligacupen slutade i Spurs-seger efter straffdramatik. Men den stora snackisen efteråt var Tottenhams Eric Dier – som spurtade av plan utan förvarning.

I den 77:e minuten stod det ännu 1–0 till Chelsea efter ett mål av nyförvärvet Timo Werner. Då visade tv-bilderna plötsligt hur Eric Dier sprang av plan. Tränaren José Mourinho jagade honom in i omklädningsrummet.

Vad i hela fridens namn pågick här?

– Alla kan säkert föreställa sig, säger Dier efteråt enligt BBC och skrattar.

– Jag är okej, det var bara första gången det hände. Det fanns inte något jag kunde göra för att stoppa det. Och då man måste gå, så måste man gå. Vissa saker kan man inte stoppa, förklarar han.

Enligt Dier handlade det alltså om ”magkramper”. Och efter det snabba besöket i omklädningsrummet återvände han till plan.

Tottenham premierade också toaletten som "matchens lirare" på sociala medier efteråt.

Strax efter det kvitterade Erik Lamela matchen, som gick hela vägen till straffar. Där var Spurs starkare och säkare sin plats i kvartsfinalerna. Slutresultatet stod alltså 2–1.

– Jag vet inte om José (Mourinho) förstod vad som pågick först. Jag sa bara åt Pierre-Emile Hojbjerg och Toby Alderweireld att jag helt enkelt var tvungen att sticka, förklarar Dier.

– José var inte nöjd, men det fanns inte något jag kunde göra åt saken.

Hyllar Dier och käftades med Lampard

Mourinho hade ändå inget illa att säga om Dier efter matchen.

– Jag kan bara hylla honom. Han hade inget val. Jag fick bara sätta lite press på honom för att fixa det han behövde göra så snabbt som möjligt, berättar Mourinho enligt BBC.

Den hetlevrade portugisen var med i mångt och mycket i matchen. Under den första halvleken blev Mourinho uppenbart irriterad på sin tidigare lagkapten Frank Lampard, som enligt honom var lite för glad efter Chelseas ledningsmål.

– För helvete, Frank. Du står inte här då ni ligger under med 0–3, sa Mourinho till Lampard enligt The Mirror och efter det växlade tränarna några handgester och väl valda ord.

Det står fortfarande oklart vem Tottenham möter i kvartsfinalen.

Diskussion om artikeln