Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joel Pohjanpalos karriär fortsätter i Bundesliga – lånas ut till Union Berlin, som kan göra transfern permanent: ”Han passar det vi sökte perfekt”

Från 2020
Joel Pohjanpalo firar sitt mål.
Bildtext Joel Pohjanpalo.
Bild: imago sport/ All Over Press

Joel Pohjanpalo verkar ha gjort sitt i Bayer Leverkusen för stunden. Bundesliga-konkurrenten 1. FC Union Berlin meddelar nämligen på onsdagen att man lånar in landslagsanfallaren – med en option att köpa spelaren.

Våren tillbringade Pohjanpalo utlånad till HSV i 2. Bundesliga – men nu fortsätter karriären alltså på högsta tyska nivå.

1. FC Union Berlin steg till Bundesliga sommaren 2019 och har sedan dess kämpat för att stanna kvar. Det säger Pohjanpalo att han vill hjälpa till med.

– Union är en fantastisk klubb, som jag känner till väl efter min tid i 2. Bundesliga. Och jag är inställd på att hålla klubben kvar i ligan. Jag ser redan fram emot de första matcherna på Stadion An der Alten Försterei, säger Pohjanpalo i klubbens pressmeddelande.

På våren noterades Pohjanpalo för hela nio fullträffar på 14 matcher i HSV. Det hoppas Union-ledningen att finländaren kan upprepa i deras färger.

– Han är en spelare som alltid är farlig framför målet så vi är nöjda med att ha honom i truppen, säger Oliver Ruhnert, klubbdirektör.

– Han passade perfekt in i det vi sökte, han är robust och har bevisat att han är en målskytt. Vi har hela tiden sagt att vi är ute efter en till forward och vi är säkra på att Pohjanpalo kommer att vara bra för laget, fortsätter han.

Lånet täcker hela säsongen 2020/21 och innehåller också en option för att göra transfern permanent.

Union har spelat två matcher i Bundesliga den här säsongen. I premiären var Fredrik Jensens Augsburg starkare med 3-1, medan lördagens match mot Borussia Mönchengladbach slutade i ett 1–1-kryss.

Diskussion om artikeln