Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lionel Messis kärlek till Barcelona är oförändrad – vill begrava stridsyxan för stunden: ”Sätter punkt nu”

Från 2020
Uppdaterad 30.09.2020 19:07.
Lionel Messi firar ett mål med lagkamraterna.
Bildtext Lionel Messi fanns genast med i målprotokollet när Barcelona startade ligasäsongen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Lionel Messi är kvar i Barcelona. Nu säger superstjärnan att han har fullt fokus på att hjälpa den spanska storklubben till framgångar den här säsongen.

Förra helgen visade Lionel Messi att han är kvar i Barcelona för att hjälpa sin klubb. Messi gjorde ett av målen när Barcelona slog Villarreal med 4–0 i La Liga-starten.

Och nu – en dryg månad efter att Messi meddelade klubbledningen att han vill lämna – säger han i en intervju med den spanska sportsajten Sport att han vill begrava stridsyxan.

– Jag vill sätta punkt för allt nu. Vi måste stå enade och hoppas att det bästa fortfarande är framför oss, säger Messi.

Anledningen till Messis vilja att flytta var missnöjet med ordföranden Josep Maria Bartomeu och hans sätt att styra klubben. Hans kärlek till Barcelona, som han har spelat för hela sin karriär, är ändå oförändrad och stark.

– Jag tar ansvar och om jag gjorde något misstag så var det för att göra FC Barcelona starkare. Nu måste vi sätta fokus på att göra vårt bästa.

Nyligen skickade Messi också ut kritik mot klubbledningen och då gällde det beslutet att släppa Luis Suarez. Anfallaren spelar numera i Atlético Madrid och har inlett utmärkt där

– Det var en tuff stund för mig. Jag förstår om folk tycker att jag borde ha varit tyst. Men mycket har smärtat de senaste veckorna och jag ville säga det.

Messis avtal med FC Barcelona sträcker sig över den här säsongen.

Diskussion om artikeln