Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ytterligare en person testade positivt för corona i Vasa – antalet fall i sjukvårdsdistriktet nu uppe i 110

Från 2020
Torget i Vasa
Bildtext Två nya fall konstaterades under onsdagen.
Bild: Yle/Mari Latva-Karjanmaa

Under onsdagen konstaterades två nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt. I båda fallen handlar det om studerande. Enligt Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta har man inte kunnat spåra smittkällan.

I det första fallet testades personen utanför Vasa sjukvårdsdistrikt. Yle Österbotten rapporterade om fallet på onsdagen. Personen rörde sig under slutet av förra veckan bland annat på Fontana och Hesburger i Vasa centrum.

Den andra personen som nu testat positivt fick symptom i slutet av förra veckan och sökte sig till provtagning. Personen är nu isolerad hemma i Vasa.

Personen befann sig på Friends & Burgers på torsdagen mellan klockan 16 och 17.30 och på Hesburger vid torget natten mellan fredag och lördag mellan klockan 23 och 01. Under fredagen deltog personen även i ett evenemang för studerande.

Kaukoranta: "Evenemang är en riskverksamhet"

Enligt Kaukoranta har man inte kunnat spåra smittkällan. Man har identifierat ett femtiotal personer som kan ha exponerats, och de befinner sig nu i karantän.

– Det skulle vara vettigt att låta bli att ordna evenemang tills läget är lugnare. Det är en riskverksamhet, säger Kaukoranta.

Han påminner även om att man bör hållas hemma om man känner sig sjuk.

Sammanlagt är antalet konstaterade coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt nu uppe i 110. Under onsdagen togs 400 nya coronatester i sjukvårdsdistriktet.

Diskussion om artikeln