Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Europeiska fotbollsförbundet Uefa lättar på restriktionerna – herrlandslagets hemmamatch uppskattas kunna välkomna 8 000 åskådare

Från 2020
Uppdaterad 02.10.2020 00:32.
Teemu Pukki
Bild: Tomi Hänninen

Europeiska fotbollsförbundet Uefa lättar på sina publikrestriktioner. Upp till 30 procent av publikkapaciteten får utnyttjas på arenorna – med lokala myndigheters godkännande.

Enligt Bollförbundet innebär beslutet att man kan välkomna publik till herrlandslagets Nations League-hemmamatcher mot Bulgarien och Irland i oktober. Matcherna spelas på Olympiastadion, vilket skulle kunna göra det möjligt för arrangörerna att ta emot 7 500–8 000 åskådare, menar Bollförbundet.

– Det här är givetvis en god nyhet för oss alla och framförallt för laget, som får stöd av hemmapubliken igen. Samtidigt är det viktigt att minnas att ansvarsfullt beteende inte kan betonas nog, säger generalsekreterare Marco Casagrande på Bollförbundets webbplats.

Biljetter kommer till försäljning efter att man gått igenom alla säkerhetsåtgärder.

Uefa: "Ett första försiktigt steg"

Uefas exekutiva kommitté fattade på torsdagen beslutet att lätta på publikrestriktionerna efter förra veckans pilotmatch. Ett begränsat antal åskådare deltog i supercupfinalen mellan Bayern München och Sevilla i Budapest.

– Dagens beslut är ett första försiktigt steg som sätter fansens hälsa först och respekterar lagen i varje land, säger Uefas ordförande Aleksander Čeferin i ett pressmeddelande.

Diskussion om artikeln