Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tunga perioden fortsätter för IFK Mariehamn – har inte vunnit på över en månad

Från 2020
Albion Ademi med bollen, Mikko Sumusalo gör en överlappning.
Bildtext IFK Mariehamn har inte vunnit sedan i slutet på augusti.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

En plats i övre slutserien börjar snart glida IFK Mariehamn ur händerna. Laget föll i kväll mot FC Lahti och har nu spelat sju raka matcher utan seger. FC Lahti närmar sig i sin tur den eftertraktade sjätteplatsen.

Resultaten har inte gått IFK Mariehamns väg den senaste tiden. Sedan 4–0-segern över RoPS den 26 augusti har laget bara tagit tre poäng på de sex senaste matcherna. Laget har kryssat mot FC Lahti, TPS och HIFK.

I kväll fortsatte motgångarna. Laget tappade ledningen på bortaplan mot FC Lahti och föll med 1–3.

FC Lahti hade ett stolpskott en kvart in i matchen, men fem minuter senare tog gästande IFK Mariehamn ledningen. Peter Makrillos tryckte in sitt fjärde mål för säsongen.

IFK:s ledning höll till den 63:e minuten då Dimitry Imbongo kvitterade efter virrigt försvarsspel från ”grönvitt”. Och det var just Imbongo som skulle avgöra matchen och ge FC Lahti tre poäng.

Tio minuter efter kvitteringen styrde han 2–1 efter perfekt inlägg av Mikko Kuningas på kanten. På stopptid fastställde sedan Jasin Assehnoun slutresultatet.

– Vi försvarade väldigt bra i första halvlek, efter paus tappade vi bollen för mycket och det utnyttjade FC Lahti. De var effektiva och efter 2–1 spelade de smart.

– Vi har en del att fundera på under landslagspausen. Vi måste bryta den här trenden om vi ska kunna ta oss in bland de sex bästa. Det tror jag ändå är möjligt, säger IFK:s Riku Sjöroos till Ruutu efter matchen.

HIFK tappade segern på stopptid

Tack vare segern anmäler sig FC Lahti till kampen om sjätteplatsen och en biljett till övre slutserien. Laget steg nu till sjua och ligger på samma poäng som sexan HIFK.

– Vi gjorde en bra insats och framför allt att vi kunde vända ett underläge i andra halvlek, säger Mikko Kuningas.

HIFK såg länge ut att ta tre poäng mot Honka efter Sakari Tukiainens mål strax före paus, men Esbolaget kvitterade på stopptid. Borjas Martin nickade in en hörna och det var det sista som hände i matchen.

– Det grämer väldigt mycket och just nu känns det som en förlust fast vi tog en poäng, säger Tukiainen till Ruutu.

Resultat:

FC Lahti – IFK Mariehamn 3–1 (0–1)
20´ 0–1 Peter Makrillos
63´ 1–1 Dimitry Imbongo
73´ 2–1 Dimitry Imbongo
90+2´ 3–1 Jasin Assehnoun

HIFK – Honka 1–1 (1–0)
38´ 1–0 Sakari Tukiainen
90+3´ 1–1 Borjas Martin

Diskussion om artikeln