Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpools stjärna drabbad av corona – spelade mot Arsenal i måndags

Från 2020
I måndagens Premier League-match mot Arsenal blev Sadio Mané utbytt på slutet.
Bildtext I måndagens Premier League-match mot Arsenal blev Sadio Mané utbytt på slutet.
Bild: Jason Cairndruff / POOL / All Over Press

Den senegalesiske fotbollsstjärnan Sadio Mané har testat positivt för covid-19. I måndags spelade han mot Arsenal i ligan, men saknades i torsdagens repris i ligacupen. Han missar söndagens Premier League-match mot Aston Villa och tvingas även tacka nej till landslagsspel nästa vecka.

Sadio Mané gick ut med en kommentar på sitt Instagramkonto.

– Jag har testat positivt men känner mig välmående och har inga svåra symptom. Jag inleder omedelbart min karantän och återhämtningsprocess. Jag kommer tillbaka starkare.

I måndagens spelade Mané i 80 minuter i Premier League-matchen mot Arsenal som Liverpool vann med 3–1. Även på torsdagen spelade Liverpool mot Arsenal. Mané ingick inte i den B-betonade ligacuptruppen. Arsenal tog revansch och gick vidare efter att ha vunnit efter straffar.

Nyförvärvet ersätter?

Nyförvärvet Diogo Jota, som för ett par veckor värvades från Wolverhampton, ersatte i måndags Mané på slutet och stod för Liverpools 3–1-mål. I söndagens ligamatch mot Aston Villa förväntas Jota spela från start.

Därefter väntar ett landslagsuppehåll för Liverpool, vars ligasäsong fortsätter med ett derby mot Everton om två veckor. Då kan också en annan coronadrabbad Liverpoolspelare, nyförvärvet Thiago Alcantara, vara tillbaka.

Förutom Aston Villa-matchen missar Sané också landslagsspel med sitt Senegal nästa vecka.