Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ronja Savolainens kaxiga pik till motståndaren efter förlusten: ”Såg ut som om de firade SM-guld – bra att de passar på nu”

Från 2020
Ishockeyspelaren Ronja Savolainen på isen.
Bildtext Ronja Savolainen.
Bild: Yle / Marianne Nyman

Landslagsbacken Ronja Savolainen hör till spelarna som inte brukar hålla tillbaka i intervjuer. Efter att hennes Luleå åkte på förlust mot Brynäs såg hon till att påminna motståndarna om vem som ska skratta bäst.

– Allt de har är deras powerplay. Jag tror att de är lite rädda, för de vet att vi har ett bra lag. Alla i vårt lag flyger bara där ute och så ska vi fortsätta.

Det konstaterade Brynäs Lara Stalder för SVT enligt tidningen Norrbottens-Kuriren (bakom betalmur) efter att hennes lag krossat topptippade Luleå med hela 4–7 i SDHL. Men faktum är att Brynäs inte är värst mycket sämre i år.

Enligt SVT:s expert Maria Rooth hör Brynäs och Luleå båda till de absoluta favoriterna i ishockeyligan i år – mötet som ägde rum för en vecka sedan kan enligt henne mycket väl vara en första titt på hur det ser ut i finalerna.

– Det lag som vinner sätter ribban för fortsättningen av säsongen, konstaterade Rooth inför matchen.

På isen satte Brynäs alltså verkligen ribban. Och de försökte göra det också efter matchen.

Det uppskattade inte Luleå – och framför allt inte den blåvita backstjärnan Ronja Savolainen.

– Det stämmer absolut inte att vi skulle ha varit rädda, säger hon nu till Sportbladet. För Norrbottens-Kuriren konstaterade Savolainen också att Stalder inte ”vet vad det är att vara lite ödmjuk”.

– Vi spelade för jävla dåligt. Hon får se upp nästa gång. Då kommer vi att vara ett helt annat lag. Så får vi se vad hon kommer säga efter den matchen, fortsätter Savolainen.

"Tror det var bra att vi fick en rejäl förlust"

Enligt Savolainen var Brynäs lite väl taggade efter segern – inte minst eftersom det ändå bara handlade om en grundseriematch.

– Det är klart att man får fira. Men många sa att det såg ut som att de firade ett SM-guld. Det är väl bra att de passar på att fira nu, pikar hon.

Luleå är tekniskt sett regerande mästare då de tog hand om SM-guldet säsongen 2018/19. Säsongen 2019/20 blåstes av då finalserien pågick. Luleå spelade även där.

Nu kan förlusten mot Brynäs ha varit exakt det som laget behövde för att gå hela vägen också den här säsongen.

– Jag tror att det var bra att vi fick en rejäl förlust och till och med sen hade svårt att vinna över Leksand (vann med 2–1 reds.anm). Det var inte kul, ingen njöt. Nu jävlar måste vi visa vilka vi är. Vi har fått höra kritik utifrån och folk har undrat hur vi kan vara så dåliga. Det kändes i mitt hjärta.

Luleås säsong fortsätter i kväll med en hemmamatch mot AIK. Efter sex spelade matcher har Luleå samlat in 15 poäng, lika många som Brynäs som ändå har spelat en match färre. Brynäs möter i sin tur HV71 i kväll.

Diskussion om artikeln