Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vansinnesdåd i karting-VM – F1-världsmästaren Jenson Button kräver hårda straff: ”Stäng av dem på livstid”

Från 2020
Kartingtävling.
Bildtext Arkivbild.
Bild: All Over Press

Luca Corberi tappade fattningen totalt i samband med en kartingtävling i italienska Lonato. Efter att ha kört av banan kastade han sin stötdämpare på en annan bil och anföll dessutom föraren efter målgång.

Motorsport är en farlig gren – och då man kör i full fart finns det verkligen inte utrymme för osportsligt beteende.

Därför är hela motorsportsvärlden chockad efter bilderna från karting-VM-finalen i Lonato som spreds som en löpeld på sociala medier på söndagskvällen.

Enligt sajten Racefans var det italienaren Luca Corberi som först åkte ut och tvingades avbryta – och som sedan tog lagen i egna händer. Corberi ansåg uppenbart att det var rivalen Paolo Ippolito som var boven i dramat.

Men det som Corberi valde att göra har många svårt att förstå. Han plockade nämligen upp sin stötdämpare, marscherade fram till banan – och försökte slänga den på Ippolito som körde förbi i full fart.

Till råga på allt konfronterade Corberi Ippolito efter målgång och tog till knytnävarna.

En av dem som kraftigt tog ställning till incidenten var den tidigare F1-stjärnan Jenson Button.

– Luca Corberi har nyss förstört sina minsta chanser att göra en karriär inom sporten tack vare hans avskyvärda beteende. Hans far äger banan och man kan se honom köra in en kille i väggen. Stäng av dem båda på livstid, tack, skriver Button på Twitter.

Enligt Racefans konstaterade tävlingsjuryn att Ippolito omöjligen kunde ha undvikit att köra in i Corberi då den senare tvingades avbryta. Men duon prickades ändå för osportsligt beteende.

Det står fortfarande oklart exakt hur hårt förarna straffas. Det är det internationella motorsportsförbundet Fia som arrangerar karting-VM.

Diskussion om artikeln