Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp
Bild: Yle/Carina Ahlskog
Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.
Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött t.ex. kryddstekt fläskkotlett eller ungstekta broilerben.
Ingredienser till 4 portioner:
- 40 g brysselkål
- 40 g spenat
- 1 tomat
- 5 cm riven ingefära
- 2 dl varmpressad rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Koka brysselkålen 3 minuter.
- Lägg i iskallt vatten.
- Kyl oljan.
- Mixa brysselkål spenat, filead tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.
- Tillsätt 1,5 - 2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.