Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Sätt färg på maten med en illgrön brysselkålsdipp

Från 2020
Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp
Bild: Yle/Carina Ahlskog

Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.

Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött t.ex. kryddstekt fläskkotlett eller ungstekta broilerben.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 40 g brysselkål
  • 40 g spenat
  • 1 tomat
  • 5 cm riven ingefära
  • 2 dl varmpressad rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka brysselkålen 3 minuter.
  2. Lägg i iskallt vatten.
  3. Kyl oljan.
  4. Mixa brysselkål spenat, filead tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.
  5. Tillsätt 1,5 - 2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln