Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pukki och Sparv missar träningsmatchen mot Polen – men dörren öppnas ändå inte för formstarke Marcus Forss

Från 2020
Teemu Pukki
Bildtext Teemu Pukki kan inte spela på grund av en fotskada.
Bild: Tomi Hänninen

Teemu Pukki stod för en kardinalmiss från elva meter då hans Norwich mötte Derby på veckoslutet – och Bollförbundet kommer nu med en förklaring till den sumpade straffen. Fotskadan tvingar dessvärre Pukki att stå över landslagsmatchen mot Polen på onsdag.

Enligt Bollförbundet spelade Pukki nämligen med en bedövad fot i lördagens match i Championship. Efter ytterligare en koll på måndagen kom landslagsledningen fram till att det vettigaste är att han står över matchen mot Polen.

– Han får nu antibiotika och vi litar på att det räcker till för att han ska kunna vara med från och med torsdag, säger landslagstränaren Markku Kanerva på förbundets sajt.

Enligt Bollförbundet kommer landslagskaptenen Tim Sparv inte heller att spela i matchen, men det klarnar inte varför. I Sparvs fall ska det ändå också bara handla om att stå över träningsmatchen mot Polen.

Jasse Tuominen tvingas däremot stå över hela samlingen på grund av en knäskada. Markku Kanerva har valt att ersätta honom i truppen med Rasmus Karjalainen som hittat målformen i Örebro – och inte Marcus Forss som varit lika formstark för Brentford i Championship och ligacupen.

Kanerva konstaterade ändå redan i samband med landslagsuttagningen att Karjalainen stod näst i tur i anfallsleden. Örebroforwarden var det sista namnet som enligt Kanerva ratades från listan.

Landslaget samlas i Polen i dag. Efter onsdagens match återvänder herrarna till Helsingfors, där de sedan förbereder sig för att möta Bulgarien och Irland på Olympiastadion.

Enligt Bollförbundet ska alltså Pukki och Sparv då finnas med i landslaget. I det skedet ansluter också MLS-duon Lassi Lappalainen och Jukka Raitala till truppen.

Diskussion om artikeln