Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Coronaläget i Vasa kan påverka slutspurten i division 1 – VPS ber om tillstånd för att flytta lördagens match mot topplaget

Från 2020
Sebastian Strandvall och Ville Koskimaa värmer upp.
Bildtext VPS ligger fyra i tabellen och får det tufft att nå högre.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Ishockeymatcher är framflyttade i Vasa – och nu vill även VPS få tillåtelse att spela lördagens match mot KTP vid ett senare tillfälle. Dessutom är två personer i A-laget satta i karantän på grund av att de kan ha utsatts för coronaviruset.

Antalet bekräftade fall i Vasa har ökat markant. Det fick stadens social- och hälsovårdsnämnd att ge en stark rekommendation att pausa all tävlingsidrott till den 25 oktober.

Det är redan bekräftat att Sports ligalag inte spelar hemmamatcher i ishockeyligan under den här perioden. Det skulle ha varit Sports första matcher i den nyrenoverade ishallen.

VPS är i andra änden av seriespelet. Med fyra drabbningar kvar i säsongens division 1 kan det bli förändringar som påverkar serien.

På lördag (den 10 oktober) spelar VPS hemma mot FC KTP och den 24 oktober möts VPS och Gnistan i Sandviken. På måndagskvällen meddelade VPS att klubben ber om tillåtelse från Bollförbundet att flytta KTP-matchen framåt.

– I det här läget är en flytt av matchen den enda rätta och ansvarsfulla åtgärden, säger ordförande Timo Harri på klubbens webbplats.

Dessutom är två medlemmar i VPS A-lag satta i karantän på grund av möjlig exponering av coronaviruset. För övriga laget fortsätter träningen som tidigare.

Motståndarna inblandade i toppen och botten

I division 1 ligger VPS fyra och har enbart teoretiska möjligheter att nå en topp två-placering. Avståndet uppåt är åtta poäng.

Trots det kan coronavågen i Vasa rita om programmet för striden i både toppen och botten av tabellen om matcherna flyttas.

KTP är just nu tvåa och går en glödhet kamp mot AC Oulu och Jaro. De tre lagen ligger inom en poäng inför de avgörande omgångarna. I botten ligger Gnistan under strecket, men de har samma poäng som AC Kajaani på säker mark.

Planen för division 1 är att den sista omgången avgörs lördagen den 31 oktober.

Diskussion om artikeln