Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Djokovics mäktiga svit intakt i Franska öppna – slog ny boll rakt på linjedomare: ”En pinsam déjà vu”

Från 2020
Novak Djokovic slår en boll i Franska öppna.
Bildtext Novak Djokovic är klar för ny kvartsfinal i Franska öppna.
Bild: EPA-EFE/YOAN VALAT

För elfte året på raken är Novak Djokovic klar för kvartsfinal i Franska öppna. Djokovic besegrade Karen Chatjanov i en match där han råkade slå en boll rakt i huvudet på en linjedomare. Jag har försökt få tag på honom för att se om han är okej, säger Djokovic.

För en månad sedan blev Novak Djokovic diskad i US Open då han i ren frustration slog iväg en boll som träffade en linjedomare rakt i halsen.

I Franska öppna hände det igen, men den här gången var det i en spelsituation. Världsettan försökte rädda en serve i matchen mot Karen Chatjanov, och då flög bollen rakt i huvudet på en linjedomare.

– Det var en pinsam déjà vu. Jag har försökt få tag på linjedomaren för att se om han är okej. Jag såg att han hade en rodnad där bollen träffade honom, säger Djokovic efter matchen.

Incidenten inträffade i det första setet som Djokovic vann med 6–4. Serben vann till slut matchen i tre raka set (6–4, 6–3, 6–3).

– Det var en jämn match och till och med svårare än var resultatet visar, säger Djokovic.

Djokovic tog nu sig till kvartsfinal i turneringen för elfte gången på raken. Under hela sin karriär har han varit bland de åtta bästa på gruset i Paris vid 14 tillfällen.

Novak Djokovic kommer att möta spanjoren Pablo Carreno Busta i kvartsfinalen. De övriga paren är Andrej Rublev – Stefanos Tsitsipas, Diego Schwartzman – Dominic Thiem och Janik Sinner – Rafael Nadal.