Hoppa till huvudinnehåll

Hajbo

MGP 2020: Allt om Mirella

Från 2020
Uppdaterad 13.10.2020 11:43.
Mirella: Landet ingenstans - Spela upp på Arenan

Mirella är 15 år och bor i Vanda. Hon är en av finalisterna i Melodi Grand Prix 2020.

Mirella ville göra en låt om ungas känslor och frågor. Hon har många års erfarenhet av att musicera. Mirella har deltagit tidigare i MGP men då som dansare. Nu blir det att äntra scenen som artist. Men hon kobinerar ändå både dans och sång i finalnumret.

Mirella kommer att ha sällskap på scenen av dansarna Minea Harrikari, 13 år, från Helsingfors, Victoria Sahi, 14 år, från Esbo och Nadya Mattson, 13 år, från Esbo.

Finalen sänds på Yle Arenan och Yle Fem på lördag 10 oktober kl. 18. Då kan du även rösta! Mirella har tävlingsnummer 9.

Märta ringer upp och berättar att Mirella är en av de tio finalisterna

Så här fick Milou veta att hon kommit med i MGP 2020. Programledaren Märta Westerlund ringde upp henne i maj.

Mirella var på Camp-MGP med alla årets deltagare

För två år sedan, 2018, sjöng jag karaoke på disco, då jag var med som dansare. Då började de andra säga att Mirella, du måste söka med till MGP! Så då bestämde jag mej för att vara med. Mamma peppade mej också att göra en låt, eftersom det här är sista året jag kan vara med då jag är 15 år nu. Hon visste att jag skulle bli ledsen om jag inte söker.

Här blir Mirella intervjuad av MGP-programledaren Jonathan "Jontti" Granbacka på Camp-MGP i augusti.

Intervju: Mirella - Spela upp på Arenan

Mycket jobb redan innan finaldagen

Låten har skickats in till MGP redan på våren. Efter det har den bearbetats och man har övat en hel del. Dessutom hör det till att man ska kunna möta media. Här kan du höra en intervju som Mirella gjort för Radio Vega, Yle Huvudstadsregionen.

"Kör hårt, och tro på dig själv" - det är ledorden för MGP-finalisten Mirella då hon ställer sig på scen - Spela upp på Arenan

Årets MGP-låtar ges ut på skiva

Låtarna ges ut på skiva av Finlands svenska ungdomsförbund FSU och kan beställas här. Låtarna finns också tillgängliga på de flesta digitala musiktjänsterna.

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Svenska Yle.

Artisterna har skrivit sina låtar själva och har i våras valts ut bland ett stort antal sökande.
Vinnaren utses genom en 50-50 kombination av jury- och publikröster. Du kan rösta på din favorit med ett enkelt sms.

Du hittar MGP på Arenan, Instagram och Facebook

Diskussion om artikeln