Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gary Bettman: NHL inleds på nyårsdagen, målsättningen 82 omgångar

Från 2020
NHL-komissionären Gary Bettman
Bildtext Bettman skisserade upp säsongen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Målsättningen är att NHL-säsongen 2020-21 inleds på nyårsdagen, meddelade ligan tillsammans med spelarfacket NHLPA i samband med draften. Ligan siktar fortfarande på att kunna genomföra en grundserie bestående av 82 omgångar.

Tidigare har man hoppats på att kunna inleda den nya säsongen redan i början av december, men enligt NHL-kommissionären Gary Bettman är detta inte möjligt.

– Vi hoppas på att kunna genomföra en normal säsong med supportrarna på plats i hallarna, sade Bettman under drafttillfället.

– Här finns ännu många saker att ta ställning till före vi kan slutföra våra planer. Många av dessa är dessutom utom vårt kontroll.

Tidpunkten för träningslägren inför säsongsstarten bestäms senare.

Den nyss avslutade NHL-säsongen avbröts den 12 mars på grund av coronapandemin. Spelandet återupptogs den första augusti. Stanley Cup avgjordes den 28 september då Tampa Bay Lightning vann mästerskapet.

Bubblor eller publik, det är frågan

Under augusti och september spelade man i så kallade NHL-bubblor i Edmonton och Toronto. Under de 65 dagarna som lagen vistades i bubblorna gjordes det över 33 000 coronatester utan ett enda positivt resultat.

Ännu finns det inga klara planer på hur eventuella publikrestriktioner kunde genomföras i ligan, men erfarenheterna från den förra säsongen var goda.

– Nyckeln till framgången var samarbetet och koordineringen mellan alla inblandade, spelarna, spelarfacket, klubbarna och klubbägarna, sade Bettman.

– Vi jobbade alla hårt för att detta skulle lyckas, men det var något spelarna och ligan ville. Spelarna ville slutföra säsongen, men framför allt supportrarna gav oss signalen att säsongen skulle spelas färdigt.

Diskussion om artikeln