Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaro drabbas också av coronasmittan i VPS – hela laget i karantän i en vecka på grund av derbyt i Vasa

Från 2020
Uppdaterad 07.10.2020 12:32.
Jaro tränar
Bildtext FF Jaro i karantän
Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist

Jaros division 1-lag är satt i karantän. Anledningen är coronavågen i Vasa och faktumet att Jakobstadsklubben mötte VPS förra veckan. Karantänen är i kraft en vecka och under den tiden är hela lagets verksamhet pausad.

På onsdagen förra veckan vann Jaro det österbottniska derbyt mot VPS i Vasa med 3–1. En vecka senare är de spelare i Jakobstadslaget som mötte VPS i karantän.

Anledningen är coronavågen i Vasa. I går stod det klart att en person i VPS division 1-lag har smittats av viruset och VPS är satt i fjorton dagars karantän på grund av det här.

I dag meddelade Jaro på sin webbplats att deras spelare är i karantän till den 14 oktober på grund av derbyt. Fram tills det är hela Jakobstadslagets verksamhet pausad och Jaro får börja träna igen på torsdag nästa vecka.

Ingen spelare i Jaro har symptom, men Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta beordrade hela laget i karantän. Beslutet är en försiktighetsåtgärd från myndigheternas sida.

På grund av karantänbeslutet blir det förändringar i matchprogrammet. Jaro skriver på sin webbplats att matchen mot SJK Akatemia kommer att spelas den 20 oktober i Seinäjoki.

Jaros nästa match är hemmamötet med AC Kajaani som spelas i Jakobstad lördagen den 17 oktober.

Programmet ska slås fast i dag

I tisdags sa Bollförbundets tävlingschef Peter Lundström till Yle Sporten att ett förslag för hur division 1 spelas klart ska slås fast under onsdagen.

– Det som händer i Vasa påverkar upplösningen väldigt mycket.

Flera frågetecken ska rätas ut, men Lundström intygar att inget lag som spelar om uppflyttning eller degradering i en serie ska få fördelar.

– Potentiellt konkurrerar tre klubbar om att stiga till fotbollsligan eller ta en kvalplats. Vi på förbundet och klubbarna är överens om att alla matcher som har att göra med att hålla sig kvar i serien, vinna serien eller ta en kvalplats ska spelas samtidigt.

– Det är viktigt för integriteten och rättvisan att inget lag kan spela med facit i hand. Ingen ska få göra det.

Diskussion om artikeln