Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vädret ställde till det på Nürburgring – Mick Schumacher gick miste om efterlängtat träningspass

Från 2020
Uppdaterad 11.10.2020 11:07.
Mick Schumacher.
Bildtext Mick Schumacher fick inte köra på fredagen.
Bild: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Mick Schumacher fick ingen chans att visa vad han går för i en formel 1-bil. Det första träningspasset på Nürburgring ställdes in på grund av dåligt väder.

Det har varnats för både kalla och blöta förhållanden i samband med helgens formel 1-lopp på Nürburgring i Tyskland. Framför allt fredagen såg på förhand ut att bli en stor utmaning.

Under förmiddagen var vädret inte alls på förarnas sida. Regn och tät dimma ledde till att starten på träningspasset hela tiden sköts fram eftersom räddningshelikoptern inte kunde lyfta.

– Avståndet till närmaste sjukhus är för långt med bil i fall något skulle hända. Säkerheten är det viktigaste och något som vi inte tummar på, sa tävlingsledaren Michael Masi.

Förarna fick stanna i garaget och till slut kom beskedet att hela träningspasset ställs in.

Den första fria träningen var emotsedd eftersom det var tänkt Mick Schumacher skulle ratta en av Alfa Romeos bilar. Schumacher har imponerat i formel 2 den här säsongen och uppges vara nära ett F1-kontrakt till nästa år.

Men Schumacher fick ingen chans att köra och Alfa Romeos stallchef Fred Vasseur säger till Sky Sports att han inte kommer att delta i FP2.

Stallet måste nu försöka hitta en annan lucka längre fram i kalendern där Schumacher kan få göra ett träningspass.

Även Callum Ilott gick miste om ett träningspass med Haas.

Även det andra träningspasset på Nürburgring, som skulle starta klockan 16 finsk tid, fick inhiberas.