Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Corey Crawford fortsätter karriären i New Jersey Devils – långt kontrakt för Torey Krug i St. Louis Blues

Från 2020
Corey Crawford räddar pucken.
Bildtext Corey Crawford spelade för Chicago i tretton säsonger.
Bild: Keith Gillett/Icon Sportswire/AOP

Corey Crawford behövde inte gå arbetslös speciellt länge. Målvakten har nu gjort klart med New Jersey Devils där han kommer att spela under de två kommande åren. Torey Krug har tecknat ett sjuårigt kontrakt med St. Louis Blues.

Corey Crawford har gjort en lång karriär i Chicago Blackhawks, men nyligen fick han veta att han inte ingår i klubbens framtidsplaner och erbjöds inget nytt kontrakt.

Men Crawford behövde inte grubbla särdeles mycket över sin framtid. På lördagsmorgonen finländsk tid gick New Jersey Devils ut med beskedet att man skrivit kontrakt med målvakten.

– Vi är glada över att få in Corey i vår organisation, eftersom han är en erkänd vinnare och en tvåfaldig Stanley Cup-mästare. Vi ser att han kommer att ta en ledande roll i laget, säger Devils general manager Tom Fitzgerald på klubbens webbplats.

Crawfords kontrakt är på två år och ger honom en lön på 3,9 miljoner dollar per säsong.

– Hans höga arbetsmoral kommer att smitta av sig på resten av laget. Det här ger honom också en ny utmaning i karriären, säger Fitzgerald.

St. Louis Blues, som blev Stanley Cup-mästare säsongen 2018–19, har förstärkt sin backuppsättning med Torey Krug. Krug kommer från Boston Bruins där han spelat under hela sin NHL-karriär.

Backen har tecknat ett sjuårigt kontrakt med Blues som ger honom en lön på 6,5 miljoner dollar per säsong.

Diskussion om artikeln