Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se video: Problemfyllt rally tog slut för Kalle Rovanperä – slog i två träd på åttonde sträckan

Från 2020
Uppdaterad 10.10.2020 21:58.
Programmet är inte längre tillgängligt

VM-rallyt på Sardinien har varit fyllt av motgångar för Kalle Rovanperä och på den åttonde specialsträckan tvingades han kasta in handduken. Bilen gick sönder när han körde av vägen i hög hastighet.

Redan under den inledande teststräckan i torsdags fick Kalle Rovanperä problem och kraschade efter målgången. På fredagen tappade han sedan massvis med tid på grund av ett tekniskt problem.

På lördagens andra specialsträcka, den åttonde i ordningen, tog sedan rallyt definitivt slut. Rovanperä hade avverkat knappt nio kilometer av sträckan då han i hög hastighet först slog i ett träd och sedan ytterligare ett innan han stannade i vägrenen.

Både Rovanperä och kartläsaren Jonne Halttunen klarade sig helskinnade, men bilens bakparti var så pass skadat att det inte fanns någon möjlighet att fortsätta rallyt.

Efter tolv specialsträckor leder Dani Sordo rallyt med en knapp halvminut före Sebastien Ogier och Thierry Neuville. Teemu Suninen är femma.

– Tiderna är ungefär vad vi väntat oss. Farten räcker inte riktigt till på långa raksträckor. Faktum är också att vi förlorar tid i kurvor där man kör med femman eller sexans växel, samma problem har funnits i tidigare rallyn, summerade Suninen för STT efter lördagens sträckor.

Resultat 12/16:

1. Dani Sordo Hyundai 2.14.35,5
2. Sebastien Ogier Toyota +27,4
3. Thierry Neuville Hyundai +29,8
4. Elfyn Evans Toyota +58,4
5. Teemu Suninen M-Sport Ford +1.06,9
6. Ott Tänak Hyundai +2.25,3
7. Pierre-Louis Loubet Hyundai +3.37,0

Diskussion om artikeln