Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Makwan Amirkhani förlorade efter domarröster – visade prov på stor sportsmannaanda: ”Vet att jag inte var ditt förstaval”

Från 2020
Makwan Amirkhani.
Bildtext Makwan Amirkhani åkte på sin tredje förlust i UFC.
Bild: EPA-EFE/Erik Simander

Makwan Amirkhani gick fulla tre ronder mot den rutinerade brassen Edson Barboza, men fick till slut ge sig. Domarna var enhälliga och finländaren åkte på sin tredje förlust i UFC.

Makwan Amirkhani stod inför en av karriärens största matcher då ställdes mot Edson Barboza i Abu Dhabi. En seger för finländaren skulle troligtvis ha betytt en placering på rankinglistan där de 15 bästa i varje viktklass återfinns.

Men det blev ingen seger för Amirkhani. Han var nere i mattan vid två tillfällen i den andra ronden men tog sig upp på benen. Amirkhani stod emot i tre ronder och till slut var det domarna som fick fälla avgörandet.

De var enhälliga i sitt beslut och Edson Barboza vann med rösterna 30–26, 30–27 och 29–28.

– Jag är alltid redo och väldigt glad över segern. Jag vill bli mästare och det är därför jag är här, sa Barboza efter segern som var hans första i nya viktklassen fjädervikt.

Förlusten var Amirkhanis tredje i UFC och efter matchen visade både han och Barboza stor sportsmannaanda.

– Jag vet att jag inte var ditt förstaval men du accepterade matchen. Jag är väldigt glad för det, sa Amirkhani efter domslutet.

Det var egentligen tänkt att Barboza skulle ha mött Sodiq Yusuff men nigerianen drog sig ur matchen för några veckor sedan.

– Jag mötte dig eftersom jag respekterar dig väldigt mycket. Du är en fantastisk fajter, svarade Barboza.

Diskussion om artikeln