Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jonatan Johanssons passning till ligan efter coronafallet i TPS: "Bilden är att de inte riktigt var beredda på den här situationen"

Från 2020
Uppdaterad 13.10.2020 11:57.
Jonatan Johansson leder TPS 2020.
Bildtext Jonatan Johansson.
Bild: TPS/Tiina Pirilä

TPS följde protokollet, testade alla spelare och pausade verksamheten efter ett coronafall i truppen. Inför omstarten ställer sig Jonatan Johansson frågande till hur ligan hanterade läget.

Den 1 oktober gick TPS ut med att klubben har ett coronafall i ligalagets trupp. Laget sattes i karantän och matchen mot SJK sköts upp.

Ingen annan i A-laget har fått ett positivt testresultat och den här veckan kan TPS återuppta träningen.

Nu ska Åbolaget, som ligger näst sist i fotbollsligan, spela sina fem sista matcher i grundserien på två veckor. Tränaren Jonatan Johansson ställer sig lite frågande till hur hela frågan har skötts från ligans håll.

– Bilden är att fotbollsligan inte riktigt vara beredd på ett sådant här läge. På förhand hade vi fått uppgifter om vad som händer i klubben om ett fall kommer. Grundseriens justerade matchprogram slogs fast innan vi ens hade fått tillbaka alla testresultat, säger Johansson på klubbens webbplats.

Viktig bottenmatch

Enligt Johansson hinner TPS bara genomföra ett par lagträningar innan en intensiv andra del av oktober inleds.

– Två träningar och sen går vi in i säsongens viktigaste matcher. Då sätts inte spelarnas hälsa först. Skaderisken är väldigt hög när man spelar fem matcher på knappt två veckor efter en längre paus.

– Om man tänker på situationen i stort i serien, så kunde vi inte träna tillsammans över huvud taget under den mest kritiska tidpunkten. Men vi måste vara positiva och vi gör garanterat allt för att behålla vår plats i serien.

TPS spelar på fredag borta mot Haka i en viktig bottenmatch. Haka ligger på säker mark just nu – tre poäng före TPS. Fotbollsligans grundserie avslutas den 29 oktober.

Diskussion om artikeln