Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Champions Hockey League ställer in hela säsongen – läget i Europa är för osäkert: "Kan inte garantera att alla återvänder hem friska"

Från 2020
Uppdaterad 13.10.2020 20:04.
JYP från Jyväskylä vann CHL säsongen 2017-2018.
Bildtext JYP tog hem CHL år 2018.
Bild: /IBL

Det blir inget Champions Hockey League-spel denna säsong. Coronaläget i Europa är för dåligt, tycker turneringsledningen. "Hälsan och säkerheten är det allra viktigaste", poängterar CHL:s ordförande Peter Zahner.

Planen var att man denna säsong skulle hoppa över gruppspelet i CHL och i stället inleda direkt med utslagsmatcher, på grund av det osäkra läget i Europa.

Men i stället ställer klubblagsturneringen nu in hela säsongen. Den osäkerhet och de risker som finns just nu gör att den europeiska klubbeliten inte kommer att mötas denna säsong.

– Hälsan och säkerheten är det allra viktigaste. Med tanke på rådande situation så kan vi inte garantera att lagen återvänder hem friska, och dessutom undviker att sitta i karantän, medger CHL-ordföranden Peter Zahner.

– Det är ett väldigt tufft beslut vi behövde ta.

Av FM-ligaklubbarna hade Kärpät, Lukko, Tappara och Ilves plats i årets upplaga av turneringen. Svenska Frölunda är regerande mästare.

Sammanlagt 32 lag från 12 europeiska länder skulle ha deltagit i turneringen.