Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bisarra scener i S:t Petersburgs ATP-turnering – belarusisk spelare vrålade ut sin ilska efter att ha straffats för toalettbesök: "Måste vara ett skämt"

Från 2020
Uppdaterad 14.10.2020 10:30.
Ilja Ivasjka.
Bildtext Ilja Ivasjka (arkivbild).
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Den belarusiska tennisspelaren Ilja Ivasjka må ha vunnit dagens match mot fransmannen Adrian Mannarino, men omvärlden lär nog minnas matchen tack vare Ivasjkas raseriutbott – som uppstod på grund av ett toalettbesök. I Köln blev Emil Ruusuvuori utslagen i den första rundan.

De märkliga scenerna i ATP 500-turneringen i S:t Petersburgs första runda utspelade sig då Ivasjka ledde i matchens andra set mot Adrien Mannarino.

Ivasjka förklarade för en läkare att han akut behövde besöka toaletten. Han trodde sig ha fått en ”medicinsk timeout”, vilket domaren ändå inte hade gett honom.

Det akuta besöket tog sedan för länge enligt domaren, som förklarade för belarusiern att en medicinsk timeout inte kan användas för wc-besök. Ivasjka (ATP-141) vrålade ut sin ilska och vägrade först att köpa domslutet.

– Det här måste vara ett skämt. Det här är inte normalt, hur kan det vara möjligt? utbrast Ivasjka i den ekande hallen.

Se utbrottet i tweeten nedan.

Ivasjka straffades till slut med ett game för fadäsen. Belarusiern hämtade sig ändå och tog en fin seger (6–3, 7–6) över Mannarino, rankad som nummer 39 i världen.

Tungt för Ruusuvuori i Köln

I kvalet till ATP 250-turneringen i Köln förlorade Emil Ruusuvuori inte ett enda set. Men när själva turneringen körde i gång på måndagen gick det sämre för 21-åringen.

Den jämngamle spanjoren Alejandro Davidovich Fokina, rankad som 71:a i världen, bjöd på ett för tufft motstånd i den första rundan.

Spanjoren slog Ruusuvuori med 2–0 i set (5–7, 4–6). Matchen varade i en timme och 46 minuter.

Ruusuvuori, rankad som nummer 98 i världen, blev för två veckor sedan utslagen i den första omgången av Franska öppna.

Diskussion om artikeln